Για σκοπούς προετοιμασίας της Τριμερούς η συνάντηση Ακιντζί – Λουτ μεταδίδεται από τα κατεχόμενα

Για σκοπούς προετοιμασίας της Τριμερούς η συνάντηση Ακιντζί – Λουτ μεταδίδεται από τα κατεχόμενα

Με στόχο την προετοιμασία της τριμερούς συνάντησης στο Βερολίνο στις 25 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί και της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ στις 11 το πρωί του Σαββάτου (16/11), που διήρκησε μιάμιση ώρα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή δήλωση της «προεδρίας» αναφέρεται ότι στν συνάντηση μαζί με τον κ. Ακιντζί ήταν ο ειδικός του εκπρόσωπος για τις συνομιλίες, Ερχάν Ερτσίν, ο εκπρόσωπός του, Μπαρίς Μπουρτζιού, η σύμβουλος διεθνών σχέσεων, Ιπέκ Μπορμάν, η σύμβουλος νομικών υποθέσεων, Σιουλέν Καράμπατζιακ και ο δεύτερος γραμματέας, Χασάν Βάρογλου.
 
Να σημειωθεί ότι μετά τη συνάντηση δεν έγιναν άλλες δηλώσεις.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Εκπλήρωση υποχρεώσεων Άγκυρας για πρόοδο στα ευρωτουρκικά - Βασική προϋπόθεση και το Κυπριακό

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Εκπλήρωση υποχρεώσεων Άγκυρας για πρόοδο στα ευρωτουρκικά - Βασική προϋπόθεση και το Κυπριακό

Πρωτίστως σημαντικό, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το γεγονός ότι διαβιβάστηκαν στον Πρόεδρο της Τουρκίας οι κοινές θέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κυπριακής Δημοκρατίας πως, για να υπάρξουν θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά, πρέπει να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις της Άγκυρας. Υπέδειξε ότι μία εκ των βασικών προϋποθέσεων είναι οι ουσιαστικές εξελίξεις στο Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE