Τέσσερις ακόμα νεκροί στις διαδηλώσεις στη Βολιβία

Τέσσερις ακόμα νεκροί στις διαδηλώσεις στη Βολιβία

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο 16/11 στις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις και τις ταραχές στη Βολιβία, εξέλιξη που αυξάνει σε τουλάχιστον 23 τον αριθμό των νεκρών από την 20ή Οκτωβρίου, όταν άρχισε η κρίση που συνταράσσει τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, γνωστοποίησε η Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΔΕΑΔ).

 

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή στην Κοτσαμπάμπα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε χθες. Αρχικά είχε γίνει λόγος για πέντε νεκρούς.

Η ΔΕΑΔ, όργανο του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), πρόσθεσε ότι έχει καταμετρήσει άλλους τουλάχιστον 122 τραυματίες στα επεισόδια από την Παρασκευή στη Βολιβία.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE