Συλλούρης: Στη Γενεύη για Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

Συλλούρης: Στη Γενεύη για Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, αναχωρεί την Κυριακή (17/11) για τη Γενεύη, όπου θα συμμετάσχει, στις 18 και 19 Νοεμβρίου στη Δεύτερη Προπαρασκευαστική Συνάντηση για την 5η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη, τον Αύγουστο 2020.
 

Στη Συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, θα συμμετάσχουν Πρόεδροι Κοινοβουλίων από δεκατέσσερις χώρες. Αναμένεται να αποφασιστεί το γενικό θέμα που θα απασχολήσει την 5η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων, προς περαιτέρω ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διάστασης της παγκόσμιας διακυβέρνησης, στη βάση των αποτελεσμάτων των προηγούμενων τεσσάρων Διασκέψεων.

Θα συζητηθούν επίσης τρόποι σύνδεσης του γενικού θέματος με την 75η Επετειακή Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών το 2020. Τη Συνάντηση θα απασχολήσουν και άλλα θέματα που άπτονται του πολιτικού έργου της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στον ΟΗΕ, στο πλαίσιο προγραμματισμένης ανεξάρτητης αξιολόγησης.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 19:00 το 6ο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης στην Πύλα, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν. Η κοινή τους παρουσία στο φεστιβάλ είχε συμφωνηθεί κατά την τελευταία συνάντησή τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE