Ανοίγει ο δρόμος για υπερψήφιση της Κομισιόν στις 27 Νοεμβρίου από το ΕΚ

Ανοίγει ο δρόμος για υπερψήφιση της Κομισιόν στις 27 Νοεμβρίου από το ΕΚ

Οι τρεις υποψήφιοι Επίτροποι, Γαλλίας, Ρουμανίας και Ουγγαρίας, φαίνεται τελικά πως έχουν συγκεντρώσει την υποστήριξη των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το διορισμό τους στην επόμενη Κομισιόν  της Φον Ντερ Λάιεν.

Συγκεκριμένα, μετά τις επιτυχείς ακροάσεις των υποψηφίων Γαλλίας και Ρουμανίας, η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών ανακοίνωσε πως θα στηρίξει και τον Ούγγρο υποψήφιο, διευκρινίζοντας ότι η υπερψήφιση "δεν αποτελεί λευκή επιταγή".

Συμφώνως προς το τυπικό, οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τη διάσκεψη των Προέδρων στις 21 Νοεμβρίου και η Κομισιόν θα πρέπει να ψηφιστεί ως σύνολο στις 27 Νοεμβρίου στην ολομέλεια, ώστε να αναλάβει τα καθήκοντά της την 1η Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για «Κράτος Μαφία»: Η Κυβέρνηση είναι απόλυτα δεσμευμένη στη διαφάνεια και στη λογοδοσία

ΠτΔ για «Κράτος Μαφία»: Η Κυβέρνηση είναι απόλυτα δεσμευμένη στη διαφάνεια και στη λογοδοσία

Στη βάση των ανακοινώσεων της Νομικής Υπηρεσίας, η Κυβέρνηση θα πράξει ό,τι χρειάζεται, πάντα στη βάση του Συντάγματος, για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναφερόμενος στο θέμα του πορίσματος της Ανεξάρτητης Αρχής Κατά της Διαφθοράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE