Καταδίκη για 22 κατηγορούμενους στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων της Siemens» στην Ελλάδα

Καταδίκη για 22 κατηγορούμενους στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων της Siemens» στην Ελλάδα

Την καταδίκη των 22 από τους 54 κατηγορούμενους για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens, αποφάσισε, την Τρίτη 19/11, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. 

Παράλληλα, αποφάσισε για την απαλλαγή, λόγω παραγραφής των αδικημάτων, για 27 κατηγορούμενους, ανάμεσά τους και ο Θ. Τσουκάτος, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
 
Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισήγηση της εισαγγελέως και αποφάσισε ενοχή για Έλληνες και Γερμανούς της Siemens, όπως τους Μιχ. Χριστοφοράκο, Χρ. Καραβέλα, Πρ. Μαυρίδη, Χάϊνριχ Φον Πίρερ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαντ Σίκατζεκ, ενώ καταδίκασε
πρώην στελέχη του ΟΤΕ, μεταξύ των οποίων ο Αλ. Αθανασιάδης και τα τραπεζικά στελέχη Φάνη Λυγινό και Ζαν Κλώντ Όσβαλντ. Όλοι καταδικάστηκαν για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Αθώους κήρυξε πέντε κατηγορούμενους.
 
Μεταξύ των απαλλαχθέντων λόγω παραγραφής, είναι και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θ. Τσουκάτος, για τον οποίο η εισαγγελική λειτουργός είχε υποστηρίξει ότι δεν αποδείχθηκε πως τέλεσε το αδίκημα της συνέργειας σε δωροδοκία υπαλλήλων του ΟΤΕ.
 
Εντός της ημέρας αναμένεται και η ανακοίνωση των ποινών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου

ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου

Παρά τις δυσκολίες και την αδιάλλακτη τουρκική στάση, παραμένουμε προσηλωμένοι και θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν στη μεγάλη προσπάθεια για επανένωση της Κύπρου, δήλωσε το Σάββατο, ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση «Your Europe, Your Future: A dialogue with Youth», με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αριστείας CYENS.

BEST OF TOTHEMAONLINE