Νέα σύλληψη ισλαμιστή τρομοκράτη στη Γερμανία

Νέα σύλληψη ισλαμιστή τρομοκράτη στη Γερμανία

Ειδικές μονάδες της γερμανικής αστυνομίας εισέβαλαν την Τρίτη 19/11 σε διαμέρισμα του Βερολίνου και συνέλαβαν 26χρονο Σύρο με την κατηγορία πως προετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, ο κατηγορούμενος είχε προβεί τον περασμένο Αύγουστο, αλλά και τον Σεπτέμβριο, σε αγορές χημικών, με τα οποία και σχεδίαζε να κατασκευάσει την ισχυρή εκρηκτική ουσία TATP.

Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές, ο συλληφθείς σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση, με σκοπό τη δολοφονία και τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων.

Ο 26χρονος είχε επαφές στο διαδίκτυο με άλλους ισλαμιστές, καθώς και ανταλλαγή πληροφοριών για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά και την αγορά πυροβόλων όπλων.

Όπως γνωστοποιήθηκε, ο Σύρος που συνελήφθη εργάζονταν ως καθαριστής σε δημοτικό σχολείο της γερμανικής πρωτεύουσας, ενώ μέχρι τον προηγούμενο Σεπτέμβριο απασχολούνταν στο μουσείο Bodhe του Βερολίνου, που φιλοξενεί από τις μεγαλύτερες εκθέσεις βυζαντινών αρχαιοτήτων στον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Το Κυπριακό μπαίνει ξανά σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας, με τον χρόνο μέχρι τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, να λειτουργεί πλέον ως άτυπο πολιτικό ορόσημο. Οι συναντήσεις Νίκου Χριστοδουλίδη και Τουφάν Ερχιουρμάν, αποκτούν εβδομαδιαίο ρυθμό, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας την καταγραφή των συγκλίσεων που ετοίμασαν τα Ηνωμένα Έθνη και η συζήτηση για τα επόμενα βήματα αποκτά πλέον συγκεκριμένο περιεχόμενο.

BEST OF TOTHEMAONLINE