ΔΙΕΘΝΗ

Νέα σύλληψη ισλαμιστή τρομοκράτη στη Γερμανία

Νέα σύλληψη ισλαμιστή τρομοκράτη στη Γερμανία

Ειδικές μονάδες της γερμανικής αστυνομίας εισέβαλαν την Τρίτη 19/11 σε διαμέρισμα του Βερολίνου και συνέλαβαν 26χρονο Σύρο με την κατηγορία πως προετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, ο κατηγορούμενος είχε προβεί τον περασμένο Αύγουστο, αλλά και τον Σεπτέμβριο, σε αγορές χημικών, με τα οποία και σχεδίαζε να κατασκευάσει την ισχυρή εκρηκτική ουσία TATP.

Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές, ο συλληφθείς σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση, με σκοπό τη δολοφονία και τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων.

Ο 26χρονος είχε επαφές στο διαδίκτυο με άλλους ισλαμιστές, καθώς και ανταλλαγή πληροφοριών για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά και την αγορά πυροβόλων όπλων.

Όπως γνωστοποιήθηκε, ο Σύρος που συνελήφθη εργάζονταν ως καθαριστής σε δημοτικό σχολείο της γερμανικής πρωτεύουσας, ενώ μέχρι τον προηγούμενο Σεπτέμβριο απασχολούνταν στο μουσείο Bodhe του Βερολίνου, που φιλοξενεί από τις μεγαλύτερες εκθέσεις βυζαντινών αρχαιοτήτων στον κόσμο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top