Νέα σύλληψη ισλαμιστή τρομοκράτη στη Γερμανία

Νέα σύλληψη ισλαμιστή τρομοκράτη στη Γερμανία

Ειδικές μονάδες της γερμανικής αστυνομίας εισέβαλαν την Τρίτη 19/11 σε διαμέρισμα του Βερολίνου και συνέλαβαν 26χρονο Σύρο με την κατηγορία πως προετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, ο κατηγορούμενος είχε προβεί τον περασμένο Αύγουστο, αλλά και τον Σεπτέμβριο, σε αγορές χημικών, με τα οποία και σχεδίαζε να κατασκευάσει την ισχυρή εκρηκτική ουσία TATP.

Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές, ο συλληφθείς σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση, με σκοπό τη δολοφονία και τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων.

Ο 26χρονος είχε επαφές στο διαδίκτυο με άλλους ισλαμιστές, καθώς και ανταλλαγή πληροφοριών για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά και την αγορά πυροβόλων όπλων.

Όπως γνωστοποιήθηκε, ο Σύρος που συνελήφθη εργάζονταν ως καθαριστής σε δημοτικό σχολείο της γερμανικής πρωτεύουσας, ενώ μέχρι τον προηγούμενο Σεπτέμβριο απασχολούνταν στο μουσείο Bodhe του Βερολίνου, που φιλοξενεί από τις μεγαλύτερες εκθέσεις βυζαντινών αρχαιοτήτων στον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν ανεβάζουν ρυθμούς: Εβδομαδιαίες συναντήσεις και ορόσημο η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν ανεβάζουν ρυθμούς: Εβδομαδιαίες συναντήσεις και ορόσημο η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Σε πιο εντατική φάση περνούν οι επαφές για το Κυπριακό, μετά τη μακρά συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν, κατά την οποία συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να έχουν πλέον τουλάχιστον μία συνάντηση την εβδομάδα, ακόμη και συχνότερα εφόσον κριθεί αναγκαίο.

BEST OF TOTHEMAONLINE