Εκτακτη βοήθεια €40 εκ. για πληγέντες από επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στο Αφγανιστάν

Εκτακτη βοήθεια €40 εκ. για πληγέντες από επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στο Αφγανιστάν

Η Κομισιόν χορήγησε την Πέμπτη (21/11), πρόσθετη έκτακτη βοήθειας ύψους 40 εκατ. Ευρώ για όσους πλήττονται από την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στο Αφγανιστάν, καθώς και για Αφγανούς πρόσφυγες στο γειτονικό Πακιστάν και το Ιράν, ανακοίνωσε ο αρμόδιος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης. Έτσι, η συνολική ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ ανέρχεται σε 77 εκατ. Ευρώ το 2019: 61 εκατ. Ευρώ στο Αφγανιστάν, 9 εκατ. Ευρώ στο Πακιστάν και 7 εκατ. Ευρώ στο Ιράν.

"Οι ανθρωπιστικές προοπτικές στο Αφγανιστάν είναι πιο ζοφερές από ποτέ, όχι μόνο η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και μη κρατικών ενόπλων ομάδων εντάθηκε από την αρχή του έτους, αλλά και καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν αυτή τη χώρα που διαλύθηκε από τον πόλεμο. Η ΕΕ ενισχύει την ανθρωπιστική της βοήθεια προς όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, ιδιαίτερα τα παιδιά", δήλωσε ο αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προτεραιότητα το Κυπριακό για την Ευρωπαϊκή Ένωση - Τι συζήτησαν ΠτΔ και Φον ντερ Λάιεν

Προτεραιότητα το Κυπριακό για την Ευρωπαϊκή Ένωση - Τι συζήτησαν ΠτΔ και Φον ντερ Λάιεν

Το Κυπριακό και η πλήρης ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ζώνη Σέγκεν βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο Παρίσι, όπου βρίσκονται για τους εορτασμούς της Εθνικής Ημέρας της Γαλλίας, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της χώρας, κ. Εμανουέλ Μακρόν.

BEST OF TOTHEMAONLINE