ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστέλλεται ο θεσμός της «Εβδομάδας Εργασίας» - Αντιδρούν οι γονείς για τη νέα μορφή αξιολόγησης του μαθητή

Αναστέλλεται ο θεσμός της «Εβδομάδας Εργασίας» - Αντιδρούν οι γονείς για τη νέα μορφή αξιολόγησης του μαθητή

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης πόλης και Επαρχίας Κερύνειας αναφέρει, ότι με έκπληξη πληροφορήθηκε την αναστολή του θεσμού της Εβδομάδας Εργασίας.

«Διερωτόμαστε πραγματικά για τη μεγάλη ευκολία με την οποία αναστέλλεται ένας θεσμός που λειτουργεί προς όφελος των παιδιών μας. Δυστυχώς η αναστολή του θεσμού επιβεβαιώνει ότι παρόμοια προβλήματα θα εμφανιστούν και στο β’ τετράμηνο (πίεση ύλης, λιγοστός διδακτικός χρόνος). Μάλιστα δεν έχει δοθεί οποιαδήποτε εξήγηση για αυτή την απόφαση του ΥΠΠΑΝ. Διερωτόμαστε τι είδους Δημόσιο Σχολείο θα έχουμε όταν δύο φορές το χρόνο στα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα διεξάγονται εξετάσεις τύπου Παγκυπρίων», αναφέρει ο σύνδεσμος γονέων.

Σημειώνει, επίσης, ότι ως Γονείς, Δημόσιο Σχολείο το οποίο θα διοργανώνει μόνο εξετάσεις δεν το θέλουν.

«Για ποια ουσία της γνώσης προς όφελος των παιδιών μας μιλάμε όταν η μοναδική σκέψη που θα κυριαρχεί είναι η επιτυχία ή όχι στις εξετάσεις;», σημειώνει.

Καλεί, τέλος, το Υπουργείο Παιδείας όπως προχωρήσει άμεσα σε αναστολή της εφαρμογής των εξετάσεων τετραμήνων, όπως αυτές προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν, «ώστε να επανέλθει η ομαλότητα στα σχολεία και αμέσως μετά να αρχίσει εντατικός διάλογος ανάμεσα σε όλους τους φορείς που εμπλέκονται με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων, οι οποίες θα συμβάλουν στην πραγματική ενίσχυση του Δημόσιου Σχολείου".

Η Νέα Μορφή Αξιολόγησης του μαθητή, «η οποία είναι εξουθενωτική αφού μετατρέπει τη διδακτική διαδικασία σε έναν αγώνα δρόμου για την κάλυψη της ύλης, τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τους μαθητές», εκφράζει, σε ανακοίνωση του, το ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης πόλης και Επαρχίας Κερύνειας, το οποίο είχε συνεδριάσει στις 18 Νοεμβρίου. 

Σημειώνει ότι την ίδια στιγμή, ενώ ο διδακτικός χρόνος μειώνεται, ο όγκος της διδακτέας ύλης παραμένει ασήκωτος για τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς.

«Αν και δόθηκε αναβολή εφαρμογής της Νέας Μορφής Αξιολόγησης για ένα χρόνο αποδεικνύεται καθημερινά πως το ΥΠΠΑΝ παρουσιάζεται εντελώς ανέτοιμο να εφαρμόσει το νέο θεσμό. Οι συνεχείς Εγκύκλιοι προς διευκρίνηση καθώς και η παραδοχή του ΥΠΠΑΝ περί αλλαγών μετά το τέλος του Α’ τετραμήνου αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Το ΥΠΠΑΝ, αν και έλαβε αναβολή ενός έτους για να προετοιμαστεί καλύτερα, δεν προχώρησε, όπως όφειλε, σε οποιαδήποτε πραγματική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την εφαρμογή της Νέας Μορφής Αξιολόγησης», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι διαπιστώνει ασάφειες στην εφαρμογή της Νέας Μορφής Αξιολόγησης των μαθητών, οι οποίες προσθέτουν αρκετή πίεση και άγχος, τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τρέχει η Πυροσβεστική: Νέα πυρκαγιά στην Πάφο – Διαχειρίσιμη η φωτιά στην Ανάγια

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Eurovision 2024: Σαρωτικός ο δεύτερος ημιτελικός στο ΡΙΚ - Δείτε τα ποσοστά τηλεθέασης



Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Υψώνει τον «τοίχο» αδιαλλαξίας ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αρνούμενος ακόμα και μία άτυπη τριμερή συνάντηση, επιμένοντας σε κυριαρχική ισότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top