Σε εξέλιξη η κατ’ ιδίαν συνάντηση Προέδρου - ΓΓ ΟΗΕ στο Βερολίνο

Σε εξέλιξη η κατ’ ιδίαν συνάντηση Προέδρου - ΓΓ ΟΗΕ στο Βερολίνο

Ξεκίνησε στις 18.50 τοπική ώρα (19.50 ώρα Κύπρου) τι βράδυ (25/11), η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, πριν από το ανεπίσημο δείπνο στο Βερολίνο.

Η συνάντηση στον τρίτο όροφο του ξενοδοχείου Adlon Kempinski, στην παρουσία του Ε/κ διαπραγματευτή, Ανδρέα Μαυρογιάννη, αναμένεται να διαρκέσει 20 λεπτά.
 
Ακολούθως, ο κ. Γκουτέρες θα έχει ανάλογη 20λεπτη συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και τον ειδικό εκπρόσωπό του, Ερχάν Ερτσίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.

BEST OF TOTHEMAONLINE