Επισήμως τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, νεκρός ο δράστης

Επισήμως τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, νεκρός ο δράστης

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου επιβεβαίωσε ότι το συμβάν ασφαλείας στο London Bridge ήταν τρομοκρατικής φύσης, καθώς και ότι ο δράστης πέθανε στο σημείο δεχόμενος τα πυρά αστυνομικών.

Επιβεβαιώθηκε ότι ο δράστης τραυμάτισε πολίτες με μαχαίρι πριν εξουδετερωθεί, αρχικά από περαστικούς πολίτες.

Δεν υπήρξε ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών, που σύμφωνα με πληροφορίες φτάνουν τους πέντε.

Ο δράστης φορούσε κάτι που έμοιαζε με γιλέκο αυτοκτονίας, αλλά ο αναπληρωτής διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας είπε ότι ήταν ψεύτικο και ότι δεν περιείχε εκρηκτικά.

Η αστυνομία θα διατηρήσει την περιοχή αποκλεισμένη ενώ διεξάγονται έρευνες για την ταυτότητα και τα κίνητρα του δράστη, όπως και για το κατά πόσο υπήρχαν συνεργοί που μπορεί να συνιστούν απειλή.

 Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές: Η τιμωρητική ψήφος, αποδόμηση ρόλων και μια Βουλή χωρίς σταθερό άξονα

Βουλευτικές: Η τιμωρητική ψήφος, αποδόμηση ρόλων και μια Βουλή χωρίς σταθερό άξονα

Με τις Βουλευτικές Εκλογές του Μαΐου 2026 να απέχουν μόλις τέσσερις μήνες, το πολιτικό σύστημα της Κύπρου εισέρχεται στην τελική ευθεία χωρίς σαφές κέντρο βάρους και χωρίς ξεκάθαρες σταθερές. Η εικόνα που διαμορφώνεται, δεν παραπέμπει σε μια κλασική προεκλογική περίοδο, αλλά σε μια φάση πολιτικής αναδιάταξης, όπου οι ρόλοι επαναπροσδιορίζονται και οι βεβαιότητες καταρρέουν.

BEST OF TOTHEMAONLINE