Δικάζονται σήμερα τα 5 «πρωτοπαλίκαρα» της Τρ. Κύπρου! Τοποθετείται η Νομική Υπηρεσία

Δικάζονται σήμερα τα 5 «πρωτοπαλίκαρα» της Τρ. Κύπρου! Τοποθετείται η Νομική Υπηρεσία

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου στη Λευκωσία η εκδίκαση της υπόθεσης της Τράπεζας Κύπρου που αφορά τα πρώην ανώτατα στελέχη της Τράπεζας και της ίδιας της τράπεζας ως νομικού προσώπου.

Πέραν της Τράπεζας, κατηγορούμενοι είναι οι πρώην Πρόεδροι του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας Θεόδωρος Αριστοδήμου και Αντρέας Αρτέμης, οι πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι Ανδρέας Ηλιάδης και Γιάννης Κυπρή και ο πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας και υπεύθυνος για τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα Γιάννης Πεχλιβανίδης.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συνωμοσίας προς καταδολίευση και χειραγώγηση της αγοράς αναφορικά με «τη μη ενημέρωση του κοινού ότι οι κεφαλαιουχικές ανάγκες της Τράπεζας είχαν αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το ποσό των €200 εκατ. που είχε ανακοινωθεί στις 10 Μαΐου του 2012».

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο, αγόρευσαν οι δικηγόροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, προβάλλοντας επιχειρήματα υπέρ της αναστολής ή /και διακοπής της δίκης, κάνοντας λόγο για «κατάχρηση της διαδικασία».

Οι δικηγόροι ανέφεραν ότι οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που είχε επιβάλει διοικητικά πρόστιμα στους κατηγορούμενους (πλην του Αντρέα Αρτέμη, ο οποίος είχε απαλλαχθεί των κατηγοριών) και η οποία εκκρεμεί.

Στη σημερινή δικάσιμο θα τοποθετηθεί η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας Πωλίνα Ευθυβούλου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Η Αννίτα μιλά για ενότητα, ο Νίκος Τορναρίτης εκτοξεύει πυρά κατά  Αβέρωφ και η μάχη για το χρίσμα φουντώνει

ΔΗΣΥ: Η Αννίτα μιλά για ενότητα, ο Νίκος Τορναρίτης εκτοξεύει πυρά κατά Αβέρωφ και η μάχη για το χρίσμα φουντώνει

Η αποχώρηση της Αννίτας Δημητρίου από τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος, δεν έβαλε τέλος στις εσωκομματικές αναταράξεις. Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης συνεχίζουν τη μάχη, ο Μιχάλης Ιωαννίδης παίρνει δημόσια θέση υπέρ του δεύτερου, ενώ ο Νίκος Τορναρίτης επαναφέρει τους ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Αβέρωφ και δηλώνει απερίφραστα τη στήριξή του, σε δεύτερη θητεία του Νίκου Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE