Συναντώνται Κυριακή 1/12 στο Κάιρο οι ΥΠΕΞ Ελλάδας-Αιγύπτου

Συναντώνται Κυριακή 1/12 στο Κάιρο οι ΥΠΕΞ Ελλάδας-Αιγύπτου

Την κοινή στάση τους απέναντι στις προκλητικές συμφωνίες Τουρκίας – Λιβύης, αναμένεται να καθορίσουν οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Αιγύπτου, που θα συναντηθούν την Κυριακη 1/12 στο Κάιρο.

 
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας αναμένεται να πραγματοποιήσει αύριο, 1 Δεκεμβρίου, ολιγόωρη επίσκεψη στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, για να συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.
 
Ο κ. Δένδιας θα ανταλλάξει απόψεις με τον επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας για τον συντονισμό των επόμενων κινήσεων των δύο χωρών στο ζήτημα αυτό.
 
Να σημειωθεί ότι το αιγυπτιακό Υπουργείο έχει καταδικάσει τις εν λόγω συμφωνίες Τουρκίας – Λιβύης, ενώ το θέμα έχει παρουσιαστεί εκτεταμένα από τον αιγυπτιακό τύπο, με ειδικές ανταποκρίσεις και ειδικότερα για τις ελληνικές θέσεις, όπως μεταξύ άλλων εφημερίδων έγραψε η «Αλ Αχράμ».
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Αναβλήθηκε το Υπουργικό - Συνέρχεται στις 12:00 το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας - Ανοιχτός ο εναέριος χώρος της Κύπρου

LIVE: Αναβλήθηκε το Υπουργικό - Συνέρχεται στις 12:00 το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας - Ανοιχτός ο εναέριος χώρος της Κύπρου

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται η Κύπρος μετά τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου στον εναέριο χώρο και τις σειρήνες που ήχησαν στην αμερικανική πρεσβεία. Με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας να συνέρχεται εκτάκτως και την ένταση στην περιοχή να χτυπά «κόκκινο» μετά το πλήγμα στις Βάσεις Ακρωτηρίου. Το ThemaOnline μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE