Η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου διαμαρτύρεται έξω από τη Βουλή

Η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου διαμαρτύρεται έξω από τη Βουλή

Η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου διαμαρτύρεται έξω από τη Βουλή με αφορμή και με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Ατόμων με Αναπηρίες που είναι αύριο.

Σε ανακοίνωση της η Οργάνωση, αναφερόμενη στους λόγους που την οδήγησαν στην διαμαρτυρία της αναφέρει ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών δεν διασφάλισε την εξυπηρέτηση του δικαιώματος της να συμμετέχει εκεί που αποφασίζουν για σημαντικά θέματα που τους αφορούν όπως η προσβασιμότητα στα κτίρια και το περιβάλλον.

«Γιατί αδιαφόρησαν όταν η Επιτροπή Προσβασιμότητας, της οποίας τη σύνθεση αποφάσισε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, αποφάσισε να υποβαθμίσει πρόνοιες προσβασιμότητας στα κτίρια. Γιατί δεν απαντούν στις επιστολές μας και μας αγνοούν. Γιατί δεν μας προσκαλούν να εκφράσουμε την άποψη μας όταν γίνεται συζήτηση για σημαντικά θέματα που μας αφορούν όπως σήμερα για τις κοινωνικές επιχειρήσεις, εκτός αν θεωρούν ότι τα παραπληγικά/τετραπληγικά άτομα πρέπει να είναι άνεργα», προστίθεται.

«Ζητούμε από τον Πρόεδρο της Βουλής και την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών όπως και όλους τους βουλευτές να προστατέψουν το δικαίωμα μας να προφυλάσσουμε τα δικαιώματα μας. Να διασφαλίσουν ότι η φωνή μας ακούγεται δυνατά και καθαρά όπου χρειάζεται και ότι τα ανθρώπινα μας δικαιώματα τυγχάνουν σεβασμού και εξυπηρέτησης», σημειώνεται.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Νέα κινητικότητα μετά τη συνάντηση Χριστοδουλίδη - Ολγκίν – Η κρίσιμη ημερομηνία και τα επόμενα βήματα

Κυπριακό: Νέα κινητικότητα μετά τη συνάντηση Χριστοδουλίδη - Ολγκίν – Η κρίσιμη ημερομηνία και τα επόμενα βήματα

Νέα κινητικότητα καταγράφεται στο Κυπριακό, μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE