ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτοιμος για συνεργασία στο προσφυγικό αλλά και για αντίμετρα δηλώνει ο Οζερσάι

Έτοιμος για συνεργασία στο προσφυγικό αλλά και για αντίμετρα δηλώνει ο Οζερσάι

Εάν η πρόθεσή του είναι το προσφυγικό είμαστε έτοιμοι για συνεργασία, εάν θα προκαλέσουν ζημιά στην οικονομία μας, θα πάρουμε αντίμετρα, δήλωσε ο «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται στις διελεύσεις στα οδοφράγματα μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Δημοκρατίας.
 

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Οζερσάι είπε ότι παρακολουθούν την κατάσταση στενά λέγοντας ότι τα μέτρα αυτά είναι περιοριστικά. «Προχώρησαν με περιορισμούς επικαλούμενοι ως δικαιολογητικό την κινητικότητα των προσφύγων.  Εάν πράγματι είναι πρόθεσή τους το προσφυγικό, εμείς ως Τ/κ αρμόδιοι είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μαζί τους και να είμαι βοηθητικοί. Ωστόσο εάν χρησιμοποιώντας τις προσφυγικές ροές ως δικαιολογία, προσπαθούν να επηρεάσουν αρνητικά τους τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας μέσω του νότου και να ζημιώσουν την οικονομία μας, τότε θα είμαστε κι εμείς υποχρεωμένοι να λάβουμε μέτρα που θα πονέσουν την ε/κ πλευρά. Δεν είναι αυτό που επιθυμούμε, αλλά ελπίζω να μην μας υποχρεώσουν να το κάνουμε».
 
Το μήνυμά του προς την κοινή γνώμη, είπε ο κ. Οζερσάι, είναι ότι το «υπεξ» παρακολουθεί τις νέες ρυθμίσεις που άρχισαν να εφαρμόζονται στα οδοφράγματα. «Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα πώς θα προχωρήσουν (οι Ε/κ) στην εφαρμογή των αλλαγών χωρίς να κάνουν αλλαγές στον κανονισμό της Πράσινης Γραμμής».
 
Ο κ. Οζερσάι μίλησε για δυσκολίες που προέρχονται από το ότι τα δύο «κράτη» - κατά την έκφρασή του – δεν αναγνωρίζουν το ένα το άλλο και αυτό είναι φυσιολογικό από την στιγμή που δεν υπάρχει μια συμφωνία στο Κυπριακό, λέγοντας ότι η λύση ωστόσο στο συγκεκριμένο πρόβλημα είναι εφικτή και δεν χρειάζεται να περιμένουμε μια συνολική επίλυση του Κυπριακού.
 
Είναι σωστό, συνέχισε, ότι λόγω του πολέμου στην Συρία υπάρχουν πολύ σοβαρές προσφυγικές ροές «και είναι πραγματικότητα ότι υπάρχει αύξηση αυτού του φαινομένου στην Κύπρο». Σύντομα, είπε, θα φανεί ο πραγματικός σκοπός των Ε/κ και αυτοί θα ενεργήσουν ανάλογα.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top