Συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ

Συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ

Συνάντηση μισής ώρας είχαν στο περιθώριο της συνόδου των ηγετών των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 
Η συνάντηση δεν είχε προαναγγελθεί. Προηγήθηκε του γεύματος που είναι προγραμματισμένο να παραχωρήσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στους ηγέτες των οκτώ χωρών-μελών που καλύπτουν το στόχο των αμυντικών δαπανών, περιλαμβανομένου του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη.
 
Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, οι δύο ηγέτες συζήτησαν «τη σημασία της εκπλήρωσης από την Τουρκία των δεσμεύσεών της έναντι της Συμμαχίας, την περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών τους δεσμών με τόνωση του διμερούς εμπορίου κατά 100 δισεκατομμύρια δολάρια, περιφερειακές προκλήσεις ασφαλείας και την ενεργειακή ασφάλεια».
 
Τούρκος αξιωματούχος έκανε λόγο για «πολύ παραγωγική» συνάντηση. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών και Άμυνας της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οδηγίες Φυτιρή: Η Μενόγεια γίνεται προσωρινό κρατητήριο – Σε λειτουργία μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου

Οδηγίες Φυτιρή: Η Μενόγεια γίνεται προσωρινό κρατητήριο – Σε λειτουργία μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα υπό τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Κώστα Φυτιρή ο οποίος έδωσε οδηγίες οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Μενόγειας να τεθούν σε λειτουργία ως κρατητήρια προσωρινής κράτησης μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, με στόχο την αποσυμφόρηση των αστυνομικών κρατητηρίων και βελτίωση των συνθηκών κράτησης, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του αρμόδιου Υπουργείου.

BEST OF TOTHEMAONLINE