Συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ

Συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ

Συνάντηση μισής ώρας είχαν στο περιθώριο της συνόδου των ηγετών των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 
Η συνάντηση δεν είχε προαναγγελθεί. Προηγήθηκε του γεύματος που είναι προγραμματισμένο να παραχωρήσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στους ηγέτες των οκτώ χωρών-μελών που καλύπτουν το στόχο των αμυντικών δαπανών, περιλαμβανομένου του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη.
 
Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, οι δύο ηγέτες συζήτησαν «τη σημασία της εκπλήρωσης από την Τουρκία των δεσμεύσεών της έναντι της Συμμαχίας, την περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών τους δεσμών με τόνωση του διμερούς εμπορίου κατά 100 δισεκατομμύρια δολάρια, περιφερειακές προκλήσεις ασφαλείας και την ενεργειακή ασφάλεια».
 
Τούρκος αξιωματούχος έκανε λόγο για «πολύ παραγωγική» συνάντηση. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών και Άμυνας της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας - Δεν θα αποστρατευτούμε ποτέ από την προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση»

ΠτΔ: «Είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας - Δεν θα αποστρατευτούμε ποτέ από την προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση»

Η αναβάθμιση των παραγόντων ισχύος εξυπηρετεί την υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητά μας που δεν είναι άλλη από τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δήλωση μετά τη στρατιωτική παρέλαση, στη Λευκωσία, για την επέτειο της κυπριακής ανεξαρτησίας. Τόνισε παράλληλα ότι είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας.

BEST OF TOTHEMAONLINE