Μέρκελ: Αυξάνονται οι προοπτικές εμπορικής συμφωνίας ΕΕ – ΗΠΑ με Φον ντερ Λάιεν

Μέρκελ: Αυξάνονται οι προοπτικές εμπορικής συμφωνίας ΕΕ – ΗΠΑ με Φον ντερ Λάιεν

Οι προοπτικές η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ να γεφυρώσουν τις διαφορές τους στο θέμα του εμπορίου έχουν βελτιωθεί, αφότου πήρε τα ηνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.


 
"Πιστεύω ότι έχουμε μια καλή βάση προκειμένου να καταγραφεί πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες με τη νέα επιτροπή και τη νέα πρόεδρο της Κομισιόν που ανέλαβε καθήκοντα" είπε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το τουρκικό μνημόνιο και οι 659 παραβιάσεις: Το μήνυμα Κόμπου στο Συμβούλιο της ΕΕ

Το τουρκικό μνημόνιο και οι 659 παραβιάσεις: Το μήνυμα Κόμπου στο Συμβούλιο της ΕΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος ενημέρωσε τη Δευτέρα τους ομολόγους του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που διεξήχθη τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το παράνομο «Μνημόνιο Συναντίληψης» μεταξύ της Τουρκίας και της παράνομης αποσχιστικής οντότητας στις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο αφορά την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου. Τόνισε ότι πρόκειται για κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.