Ερντογάν: Η συμφωνία με Λιβύη στάλθηκε στα Ηνωμένα Έθνη

Ερντογάν: Η συμφωνία με Λιβύη στάλθηκε στα Ηνωμένα Έθνη

 Στα Ηνωμένα Έθνη στάλθηκε η συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι μετά την επικύρωσή της από την τουρκική εθνοσυνέλευση ο ίδιος την υπέγραψε.

Σε ομιλία του στον Κεράτιο Κόλπο στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι “έχει δημιουργηθεί μια ωραία γραμμή μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας”.

“Έχει υπογραφεί ένα κείμενο συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας-Λιβύης και η βουλή μας πέρασε τη συμφωνία ενάντια στις προσπάθειες για περιορισμό των θαλάσσιων ορίων δικαιοδοσίας μας. Εγώ το υπέγραψα και έτσι τώρα έχει σταλεί στα Ηνωμένα Έθνη”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: “Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας (στην ανατολική Μεσόγειο), όποια και να είναι, που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και το διεθνές δίκαιο, θα παρακολουθούμε την κατάσταση”.

“Πάντοτε σταθήκαμε όρθιοι και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε για τον αγώνα που δίνουμε για την κυριαρχία της χώρας μας, το δίκαιο, τα συμφέροντά της και για την προστασία των δικαιωμάτων του έθνους μας και των φίλων μας”, ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι “εξάπτονται επειδή πλέον δεν μπορούν να ζορίζουν την Τουρκία όπως έκαναν στο παρελθόν , δεν μπορούν να την κατευθύνουν να την διοικούν. Επειδή εκνευρίζονται χάνουν το έλεγχο”.

 Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας: Τι σημαίνει και τι αναμένεται μετά από 90 ημέρες – Οι «εκκρεμότητες» του Τραμπ και τα θετικά για την Κύπρο

Συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας: Τι σημαίνει και τι αναμένεται μετά από 90 ημέρες – Οι «εκκρεμότητες» του Τραμπ και τα θετικά για την Κύπρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η Κίνα συμφώνησαν για τη μείωση των δασμών σε αγαθά που διακινούνται μεταξύ των δύο χωρών. Η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί σημαντική αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, ο οποίος έχει προκαλέσει αναταράξεις επηρεάζοντας τις περισσότερες χώρες.