Η βουλή υπερψήφισε δυο θητείες για πρόεδρο

Η βουλή υπερψήφισε δυο θητείες για πρόεδρο

H ολομέλεια της βουλής υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τροποποίηση του συντάγματος για περιορισμό των θητειών του προέδρου της Δημοκρατίας.

Επίσης απέρριψαν πρόταση νόμου της Συμμαχίας Πολιτών για περιορισμό των θητειών των σε δύο, αλλά και τροπολογία του ΑΚΕΛ για περιορισμό σε τρεις θητείες.

Η ολομέλεια της βουλής ενέκρινε επίσης πρόταση νόμου της Συνεργασίας Πολιτών και των Οικολόγων, για τροποποίηση του συντάγματος ώστε να παρέχεται το δικαίωμα σε άτομα 21 ετών και άνω, να διεκδικούν βουλευτικό αξίωμα.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Η μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, για το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη πολιτική και θεσμική βαρύτητα. Δεν πρόκειται μόνο για το κλείσιμο ενός εξαμήνου κατά το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά και για μια ευκαιρία αξιοποίησης του πολιτικού κεφαλαίου, που δημιουργήθηκε μέσα από την Προεδρία, προς όφελος του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE