Ανακοίνωση ελληνικού ΥΠΕΞ σχετικά με τις δηλώσεις Ερντογάν για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Ανακοίνωση ελληνικού ΥΠΕΞ σχετικά με τις δηλώσεις Ερντογάν για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Τη θέση ότι το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης για τον προσδιορισμό θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο δεν έχει καμία έννομη ισχύ, υπογράμμισε, σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, κατόπιν των δηλώσεων του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τις οποίες η συμφωνία έχει σταλεί στον ΟΗΕ.

«Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το “μνημόνιο” που υπέγραψε ο κ. Ερντογάν δεν έχει καμία αξία», τονίζει η ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Παράλληλα, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει ότι «αξία θα είχε η Τουρκία να σταματήσει, επιτέλους, τις προκλητικές ενέργειες και να εργαστεί, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας, για την πρόοδο των σχέσεων μεταξύ των λαών της περιοχής».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας.