Επιτροπή Μαθητών: Δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια σε σχέση με τις εξετάσεις 4μηνων

Επιτροπή Μαθητών:  Δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια σε σχέση με τις εξετάσεις 4μηνων

Η ΠΣΕΜ διαμηνύει πως δεν μπορεί να συμβιβαστεί με ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που διαλύει την ολόπλευρη μόρφωση και την κριτική σκέψη, με ένα σύστημα που βασίζεται στο βαθμό και στον ανταγωνισμό και όχι στις γνώσεις και στη συνεργασία, ενώ προειδοποιεί ότι δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.
 

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΣΕΜ αναφέρει πως θα συνεχίσει τον αγώνα με δυναμικά μέτρα μέχρι να καταργηθεί η απόφαση των εξετάσεων ανά τετράμηνο.

«Οι πομπώδεις διακηρύξεις του Υπουργού και η προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης σε σχέση με τις εξετάσεις ανά τετράμηνο δεν μπορούν να αλλάξουν αυτά που ζουν οι μαθητές τους τελευταίους μήνες», αναφέρει.

Προσθέτει ακόμα πως «η πίεση, το άγχος, η βαθμοθηρία, το τρέξιμο για να καλυφτεί η ύλη και η ενίσχυση της παραπαιδείας είναι μερικά από τα έντονα χαρακτηριστικά του νέου συστήματος», για να συμπληρώσει πως «το γεγονός ότι η πλειοψηφία των μαθητών ακόμα και μετά τη σημερινή εξέταση θεωρούν ότι το περσινό σύστημα, το οποίο ήταν εξετασιοκεντρικό και έπρεπε να αλλάξει, είναι καλύτερο από το υφιστάμενο δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αποτυχία των εξετάσεων ανά τετράμηνο».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Θα ενημερώσει Εθνικό Συμβούλιο για αφθώδη και μέτρα για επιπτώσεις πολέμου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αν ζητηθεί

Λετυμπιώτης: Θα ενημερώσει Εθνικό Συμβούλιο για αφθώδη και μέτρα για επιπτώσεις πολέμου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αν ζητηθεί

Αν ζητηθεί κατά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα ενημερώσει και για τα θέματα του αφθώδους πυρετού και των μέτρων για τις οικονομικές συνέπειες της πολεμικής σύρραξης στην περιοχή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, απαντώντας σε ερώτηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE