ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί τα συντρίμμια του αεροσκάφους με τους 38 επιβαίνοντες

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί τα συντρίμμια του αεροσκάφους με τους 38 επιβαίνοντες

Οι έρευνες συνεχίζονται και την Τετάρτη 11/12  για τον εντοπισμό του στρατιωτικού αεροσκάφους της Χιλής με 38 επιβαίνοντες, που χάθηκε τη Δευτέρα από τα ραντάρ, ενώ πετούσε πάνω από τον Νότιο Ωκεανό με προορισμό μια βάση της Χιλής στην Ανταρκτική


 
Προς το παρόν, τα περίπου 15 αεροσκάφη και πέντε πλοία που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις δεν έχουν βρει κανένα ίχνος του αεροπλάνου. Η Χιλή, η Αργεντινή, η Ουρουγουάη, η Βραζιλία και οι ΗΠΑ συμμετέχουν στις έρευνες.
 
«Όλη η πολεμική αεροπορία της Χιλής και οι ένοπλες δυνάμεις κάνουν ό,τι μπορούν για να βρουν το C-130 που χάθηκε», δήλωσε κατά τη διάρκειας συνέντευξης Τύπου ο σμηναγός Εντουάρντο Μοσκέιρα.
 
Η ζώνη έρευνας διευρύνθηκε σήμερα, με τις «συνθήκες να είναι καλύτερες», συμπλήρωσε.
 
Το αεροσκάφος, ένα Hercules C130, απογειώθηκε τη Δευτέρα από τη βάση Chabunco στις 16.55 τοπική ώρα με προορισμό τη βάση Eduardo Frei στην Ανταρκτική. Η επικοινωνία με το στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος «χάθηκε» στις 18.13, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Πολεμική Αεροπορία της Χιλής. 
 
«Προς το παρόν δεν έχουμε κανένα νέο στοιχείο, όμως καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εντοπίσουμε το αεροσκάφος», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Κυβέρνησης Κάρλα Ρουμπιλάρ.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE