Είκοσι συλλήψεις, όπλα κατασχέθηκαν σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Δανία

Είκοσι συλλήψεις, όπλα κατασχέθηκαν σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Δανία

Η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε την Τετάρτη 11/12 ότι συνέλαβε 20 ανθρώπους με υποψίες ότι ήθελα να προμηθευτούν εκρηκτικές ύλες και όπλα με στόχο να διαπράξουν «τρομοκρατικές επιθέσεις».


«Η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε 20 διευθύνσεις και συνέλαβε 20 ανθρώπους» δήλωσε, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, ο αρχηγός της αστυνομίας της Κοπεγχάγης Γιάργκεν Μπέργκεν Σκοφ, χωρίς να διευκρινίσει τον ή τους πιθανούς στόχους ούτε εάν η απειλή είναι επικείμενη.

«Πρόκειται για πρόσωπα που είχαν τόσο την πρόθεση όσο και την ικανότητα να διαπράξουν μια τρομοκρατική επίθεση», υπογράμμισε ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών (PET) Φλέμινγκ Ντρέζερ. Η Αστυνομία διευκρίνισε ότι συνέλαβε όλους όσους αναζητούσε.

Οι ύποπτοι αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης αύριο. Οι ακροαματικές διαδικασίες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Τη 14η Φεβρουαρίου του 2015, η Κοπεγχάγη επλήγη από δύο επιθέσεις, η μία εναντίον ενός συνεδρίου για την ελευθερία του Τύπου και η δεύτερη εναντίον μιας συναγωγής, με 2 νεκρούς.

 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βίντεο: Ο 58χρονος είχε απασχολήσει ξανά για μαχαιρώματα πριν τη δολοφονία του Αλέξανδρου στην Πάφο -  Άφαντο το φονικό μαχαίρι

Βίντεο: Ο 58χρονος είχε απασχολήσει ξανά για μαχαιρώματα πριν τη δολοφονία του Αλέξανδρου στην Πάφο - Άφαντο το φονικό μαχαίρι

Επανασυνελήφθη ο 58χρονος, ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα τον 26χρονο Αλέξανδρο. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο 58χρονος είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές στο παρελθόν για υποθέσεις που αφορούσαν τραυματισμούς με μαχαίρι, πριν προχωρήσει στην επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον 26χρονο στα Κονιά.

BEST OF TOTHEMAONLINE