Είκοσι συλλήψεις, όπλα κατασχέθηκαν σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Δανία

Είκοσι συλλήψεις, όπλα κατασχέθηκαν σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Δανία

Η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε την Τετάρτη 11/12 ότι συνέλαβε 20 ανθρώπους με υποψίες ότι ήθελα να προμηθευτούν εκρηκτικές ύλες και όπλα με στόχο να διαπράξουν «τρομοκρατικές επιθέσεις».


«Η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε 20 διευθύνσεις και συνέλαβε 20 ανθρώπους» δήλωσε, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, ο αρχηγός της αστυνομίας της Κοπεγχάγης Γιάργκεν Μπέργκεν Σκοφ, χωρίς να διευκρινίσει τον ή τους πιθανούς στόχους ούτε εάν η απειλή είναι επικείμενη.

«Πρόκειται για πρόσωπα που είχαν τόσο την πρόθεση όσο και την ικανότητα να διαπράξουν μια τρομοκρατική επίθεση», υπογράμμισε ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών (PET) Φλέμινγκ Ντρέζερ. Η Αστυνομία διευκρίνισε ότι συνέλαβε όλους όσους αναζητούσε.

Οι ύποπτοι αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης αύριο. Οι ακροαματικές διαδικασίες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Τη 14η Φεβρουαρίου του 2015, η Κοπεγχάγη επλήγη από δύο επιθέσεις, η μία εναντίον ενός συνεδρίου για την ελευθερία του Τύπου και η δεύτερη εναντίον μιας συναγωγής, με 2 νεκρούς.

 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Λίγα 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, η Πρώτη Κυρία προχώρησε σε δημόσια δήλωση, ανακοινώνοντας την αποχώρησή της από την προεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης.

BEST OF TOTHEMAONLINE