ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάσολι: Αποφασιστικής σημασίας τα επόμενα χρόνια για το μέλλον της Ευρώπης

Σάσολι: Αποφασιστικής σημασίας τα επόμενα χρόνια για το μέλλον της Ευρώπης

Το μήνυμα ότι "τα επόμενα χρόνια θα είναι αποφασιστικής σημασίας για το μέλλον της Ευρώπης" και πως "δεν έχουμε κανένα περιθώριο για σφάλμα", έστειλε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντάβιντ Σάσολι κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Αναλυτικά και σε ό,τι αφορά τα θέματα της Συνόδου, ο Πρόεδρος Σάσολι, τόνισε ότι "πριν από δύο εβδομάδες, το Κοινοβούλιο αναγνώρισε την άνευ προηγουμένου φύση της υπαρξιακής απειλής που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, την κατάσταση κλιματικής και περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης και δεσμεύτηκε να λάβει άμεσα πρακτικά μέτρα για την αντιμετώπισή της".

"Καλώ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να αναλάβει χωρίς καθυστέρηση τις δικές του ευθύνες και να θέσει από σήμερα τον ίδιο στόχο της κλιματικής ουδετερότητας που πρέπει να επιτευχθεί έως το 2050", τόνισε.

"Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η κλιματική αλλαγή θα φέρει βαθιές αλλαγές στις κοινωνίες και τις οικονομίες μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα μέτρα που λαμβάνουμε πρέπει να στηρίξουν την ανταγωνιστικότητα και να συνοδεύονται από εκτεταμένα κοινωνικά μέτρα και μέτρα ένταξης, προκειμένου να διασφαλιστεί μια δίκαιη μετάβαση, η οποία ενισχύει τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και αντανακλά την ανάγκη για υψηλό επίπεδο προστασίας της ευημερίας", σημείωσε ο Ντ.Σάσολι.

"Το Κοινοβούλιο εκφράζει την ικανοποίησή του για την πρόταση της Κομισιόν να δημιουργηθεί ένα Ταμείο Μεταβατικής περιόδου" για τα άτομα και τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από τη μείωση των εκπομπών. "Κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω. Οι προσπάθειες που καταβάλλουν όσοι εξαρτώνται κυρίως από τις βιομηχανίες με βάση τον άνθρακα πρέπει να αναγνωρίζονται και να υποστηρίζονται", σημείωσε.

Σε σχέση με τον πολυετή προϋπολογισμός της ΕΕ, ο Πρόεδρος υπενθύμισε ότι η στάση του Κοινοβουλίου είναι γνωστή. "Με εξέπληξε η τελευταία πρόταση της φινλανδικής προεδρίας, η οποία διέρρευσε πριν από λίγες ημέρες και η οποία - και το λέω αυτό με όλο τον σεβασμό, την εκτίμηση και τη φιλία για την κυβέρνηση του Ελσίνκι - δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων των πολιτικών ομάδων του Κοινοβουλίου", είπε.

"Το Κοινοβούλιο είναι έτοιμο να διαπραγματευτεί με πνεύμα εποικοδομητικού διαλόγου, χωρίς όμως να θέτει σε κίνδυνο τα προνόμιά του και σε ισότιμη βάση με τα άλλα θεσμικά όργανα", σημείωσε.

Τέλος σε ό,τι αφορά τη "Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης", για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αυτή θα είναι μία από τις προτεραιότητες της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου και "σκοπεύουμε να αποτελέσουμε κινητήρια δύναμη για τη διοργάνωση της διάσκεψης", τόνισε ο Σάσολι.

"Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η Κομισιόν έκανε το βήμα να προτείνει μια διάσκεψη. Ωστόσο, χαίρομαι ακόμη περισσότερο που, για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια, τα κράτη μέλη επιθυμούν επίσης να ξεκινήσουν μια ευρεία συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και να καταλήξουν σε συμφωνία για ένα κοινό όραμα για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις πολιτικές μας, προκειμένου να επιτευχθούν πρακτικά αποτελέσματα και οφέλη για τους πολίτες μας", κατέληξε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top