Ακυρώθηκε ως προϊόν λογοκλοπής το διδακτορικό του Σέρβου ΥΠΟΙΚ

Ακυρώθηκε ως προϊόν λογοκλοπής το διδακτορικό του Σέρβου ΥΠΟΙΚ

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου αποφάσισε ομόφωνα την ακύρωση της διδακτορικής διατριβής του Υπουργού Οικονομικών Σίνισα Μάλι.

Είχε προηγηθεί, μία εβδομάδα πριν, η γνωμάτευση της Επιτροπής επαγγελματικού ήθους του Πανεπιστημίου που έκρινε ότι "το διδακτορικό του Σίνισα Μάλι αποτελεί λογοκλοπή αφού σε πολλά σημεία ιδιοποιείται ξένη πνευματική δημιουργία με ανήθικο, παράνομο τρόπο".

Η πρύτανης του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου Ιβάνκα Πόποβιτς δήλωσε ότι η απόφαση της Συγκλήτου είναι οριστική και με αυτήν κλείνει η υπόθεση για την πανεπιστημιακή κοινότητα. Συμπλήρωσε ότι ο Σίνισα Μάλι δεν έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση, ζητώντας από την Σύγκλητο να επανεξετάσει την υπόθεση, ωστόσο μπορεί να καταφύγει σε πολιτικά δικαστήρια.

Ο Σίνισα Μάλι είχε κατηγορηθεί το 2014 από καθηγητές του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου ότι έκανε λογοκλοπή και είχε ζητηθεί να του αφαιρεθεί ο τίτλος του διδάκτορα.

Η έναρξη της διαδικασίας από τις πανεπιστημιακές αρχές, για να διαπιστωθεί η ορθότητα των καταγγελιών, καθυστερούσε εξαιτίας πολιτικών πιέσεων και παρεμβάσεων, μέχρι που το θέμα, σχεδόν, ξεχάστηκε. Επανήλθε στο προσκήνιο πριν από ένα μήνα περίπου όταν ομάδα φοιτητών έκανε κατάληψη της πρυτανείας ζητώντας να τεθεί άμεσα προς εξέταση το ζήτημα.

Η Πρυτανεία έκανε δεκτό το αίτημα των φοιτητών και ξεκίνησε η διαδικασία η οποία ολοκληρώθηκε με την σημερινή απόφαση που δικαιώνει όσους κατήγγειλαν ότι ο Υπουργός Οικονομικών έκανε λογοκλοπή κατά την συγγραφή της διδακτορικής του διατριβής.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Φλέγεται για πέμπτη μέρα η Μέση Ανατολή - Νεκρή 11χρονη από πτώση θραυσμάτων στο Κουβέιτ - «Χτυπήθηκαν» προξενείο των ΗΠΑ στο Ντουμπάι και βάση στο Κατάρ

LIVE: Φλέγεται για πέμπτη μέρα η Μέση Ανατολή - Νεκρή 11χρονη από πτώση θραυσμάτων στο Κουβέιτ - «Χτυπήθηκαν» προξενείο των ΗΠΑ στο Ντουμπάι και βάση στο Κατάρ

Στη δίνη του πολέμου βυθίζεται η Μέση Ανατολή, εγείροντας φόβους ότι η σύρραξη θα ξεφύγει σε περιφερειακό πόλεμο, με απρόβλεπτες διαστάσεις για τη σταθερότητα ορισμένων κρατών και τη διεθνή οικονομία. Το Ιράν έπληξε την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία, με τον Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) να προαναγγέλλει αντίποινα «θα ανταποδώσουμε σύντομα με νέο κύμα χτυπημάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

BEST OF TOTHEMAONLINE