ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φοβερός ΑΠΟΕΛ ΥΠΕΤΑΞΕ τη Σεβίλλη!

Φοβερός ΑΠΟΕΛ ΥΠΕΤΑΞΕ τη Σεβίλλη!

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ επί της Σεβίλλης με 1-0, στο ΓΣΠ για την 6η αγωνιστική και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, και έτσι πάει στην επόμενη φάση «σπάζοντας» το απόλυτο της ομάδας της Ισπανίας, ενώ έδωσε και βαθμούς στην Κύπρο στη βαθμολογία τους UEFA.

Χαμένο πέναλτι για τους φιλοξενούμενους στο 57′ με τον Μπέλετς να λέει «όχι» στον Νταμπούρ από την άσπρη βούλα. Σάβιτς στο 61′ με κεφαλιά το γκολ που διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Βελτιωμένος και καλύτερος ο ΑΠΟΕΛ, έγραψε μια νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία του, επικρατώντας της πολυνίκης του θεσμού, δείχνοντας συνάμα, ότι αυτή η ομάδα μπορεί για πολλά και μεγάλα πράγματα.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Xωρίς κάτι το ιδιαίτερο… κύλησαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τους φιλοξενούμενους να έχουν την κατοχή και τους γηπεδούχους να προσπαθούν να «κτυπήσουν» στην αντεπίθεση.

Στο 9′ ο Γιάκολις έκανε το παράλληλο γύρισμα, όμως ο Μπόνο έπεσε και μάζεψε, ενώ στο 17′ ο Μάτιτς εκτέλεσε το φάουλ με τους αμυνόμενους της Σεβίλλης, να διώχνουν πριν οι γαλαζοκίτρινοι γίνουν απειλητικοί.

Δέκα λεπτά αργότερα, στο 27′, ο Τάμαρι έκανε την κούρσα, μπαίνοντας στην περιοχή, πλάσαρε με τον Μπόνο να διώχνει ασταθώς, ενώ στην επόμενη φάση ο Μπέλετς είπε «όχι» του Οκάμπος σε σουτ εντός περιοχής. Στο 28′ η ομάδα του Τζουλέν Λοπετέγκι σκόραρε, ωστόσο, η φάση ήταν σαν να μην έγινε ποτέ, καθώς υποδέχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Οκάμπος.

Στο 42′ ο Μερκής έδιωξε σωτήρια μπροστά από τον Τσιτσαρίτο, καθώς ο Μεξικανός ήταν έτοιμος να σκοράρει με κεφαλιά.

Έτσι το ημίχρονο «έκλεισε» στη λευκή ισοπαλία (0-0).

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Δυνατά μπήκαν αμφότερες οι ομάδες στην επανάληψη, με πολλές μονομαχίες, πάθος και πιο καλό ρυθμό.

Στο 56′ η Σεβίλλη κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Άλεφ με τους γαλαζοκίτρινους να «φωνάζουν» πως δεν υπήρξε παράβαση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Νταμπούρ, ωστόσο, ο Μπέλετς τον «ψάρεψε», έπεσε στη δεξιά του γωνία, αποκρούοντας και διώχνοντας σε κόρνερ την εκτέλεση του Ισραηλινού.

Στο 60′ ο ΑΠΟΕΛ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάτιτς και κεφαλιά του Σάβιτς άνοιξε το σκορ για το 1-0.

Κάπου εκεί το παιχνίδι έγινε… ροκ. Τρία λεπτά αργότερα, στο 63′ ο Εσκουδέρο εκτέλεσε το φάουλ απευθείας με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γαλαζοκιτρίνων, ενώ, στο 70′ ο Πάβλοβιτς έκανε ένα δυνατό σουτ το οποίο κατέληξε έξω.

Στο 85′ ο Μαρκής, έκανε το σουτ, ο Μπόνο με δυσκολία απομάκρυνε ασταθώς, προλαβαίνοντας και τον Ντε Βινσέντι στη συνέχεια. Έτσι το γκολ του Σάβιτς, στο 61′ διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Μεγάλη νίκη για τον ΑΠΟΕΛ αλλά και την Κύπρο. Οι γαλαζοκίτρινοι έδειξαν πως με μια σωστή καθοδήγηση μπορούν να πετύχουν σπουδαία πράγματα.

ΑΠΟΕΛ (Χατζηλούκας): Mπέλετς, Μιχαΐλοβιτς, Μερκής, Σάβιτς, Ιωάννου, Σόουζα, Μάτιτς, Άλεφ, Τάμαρι (90′ Εφραίμ), Γιάκολις (79′ Μακρής), Πάβλοβιτς (70′ Ντε Βινσέντι)

Στον πάγκο: Βάτερμαν, Χαλένιους, Ζοαοζίνιο, Αλωνεύτης 

Σεβίλλη (Λοπετέγκι): Mπόνο, Οκάμπος, Λόπες, Τσιτσαρίτο (46′ Νταμπούρ), Πόζο, Γκουντέλι, Εσκουδέρο, Ζορντάν (46′ Τόρες), Γκιλ (68′ Μένα), Τζενάρο

Στον πάγκο: Παστόρ, Κουντέ, Αλόνσο, Φελίπε 

Διαιτητής: Νικολά Νταντάνοβιτς (Μαυροβούνιο)
Βοηθοί διαιτητές: Μίλοναβ Ντζούκιτς, Βλάνταν Τοντόροβιτς (Μαυροβούνιο)
Τέταρτος: Μίλος Μπόσκοβιτς

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top