ΚΥΠΡΟΣ: Καρκινοπαθείς χάνονται λόγω έλλειψης ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων

ΚΥΠΡΟΣ: Καρκινοπαθείς χάνονται λόγω έλλειψης ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων

Η 10η Δεκεμβρίου υιοθετήθηκε το 1948 από τα Ηνωμένα Έθνη για να γιορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που κατοχυρώνει, σύμφωνα με το άρθρο 3, το Δικαίωμα στην Υγεία και τη Ζωή.

Το δικαίωμα στην υγεία και ζωή κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας που επιβάλλει να έχουμε όλοι οι πολίτες το θεμελιώδες δικαίωμα για επαρκή και έγκαιρη ιατρική περίθαλψη αναφέρει σε ανακοίνωση με την ευκαιρία της 10ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Συγγενών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ΕΛ.Α-ΖΩ.

«Αυτό το «θεμελιώδες κι αναπαλλοτρίωτο ανθρώπινο δικαίωμα» καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να μειώσει αλλά αντίθετα είναι υποχρεωμένη να το προστατεύσει» προστίθεται.

Στην Κύπρο χιλιάδες καρκινοπαθείς ταλαιπωρούνται και εκατοντάδες πεθαίνουν άδικα εξαιτίας της έλλειψης ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων αλλά οι πάντες το αποσιωπούν "για να μη χάσουν οικονομικά οφέλη τραπεζίτες και μια φούχτα έμποροι υγείας", αναφέρεται.

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Τα μικρά κράτη πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά τα διεθνή δεδομένα

ΠτΔ: Τα μικρά κράτη πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά τα διεθνή δεδομένα

Τα μικρά κράτη είναι απολύτως αναγκαίο να διαβάζουν και να γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα διεθνή δεδομένα και να εργάζονται, στη βάση συγκεκριμένου πλάνου και σχεδιασμού, για ενίσχυση όλων των παραγόντων ισχύος τους, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι "αυτό είναι που πράττουμε σήμερα ως διακυβέρνηση του τόπου".

BEST OF TOTHEMAONLINE