Ο Πρόεδρος λιβυκής βουλής θα ζητήσει άρση διεθνούς αναγνώρισης κυβέρνησης Σάρατζ

Ο Πρόεδρος λιβυκής βουλής θα ζητήσει άρση διεθνούς αναγνώρισης κυβέρνησης Σάρατζ

Την πρόθεσή του να θέσει θέμα άρσης της διεθνούς αναγνώρισης της λιβυκής κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας υπό τον Σάρατζ, στην προσεχή συνεδρίαση του Αραβικού Κοινοβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου. εξέφρασε με δηλώσεις του προς την αιγυπτιακή εφημερίδα «Egypt Today» ο Πρόεδρος του λιβυκού κοινοβουλίου Αγκίλα Σάλεχ.
 

«Η κυβέρνηση του Σάρατζ δεν είναι εξουσιοδοτημένη να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σάλεχ.
 
 
Ο κ. Σάλεχ στις δηλώσεις του στην «Egypt Today» αναφερόμενος στις συμφωνίες μεταξύ Σάρατζ και Τουρκίας, τις χαρακτήρισε «άκυρες, εφόσον το κοινοβούλιο της Λιβύης δεν τις έχει εγκρίνει».
 
Παράλληλα, αναφερόμενος στη στάση της Αιγύπτου, «εξέφρασε την εκτίμησή του για τη στάση του αιγυπτιακού κοινοβουλίου, το οποίο απέρριψε τελείως τις τελευταίες συμφωνίες» και «επιβεβαίωσε τη μεγάλη του εμπιστοσύνη στην ηγεσία και τον λαό της Αιγύπτου, παροτρύνοντας την Αίγυπτο να χρησιμοποιήσει τον κεντρικό περιφερειακό της ρόλο και την επιρροή της για να αρθεί η αναγνώριση της εθνικής κυβέρνησης συμφωνίας και του προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης».
 
Ο Πρόεδρος της λιβυκής βουλής επεσήμανε τέλος ότι θα θέσει το θέμα και στα ευρωπαϊκά κράτη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας - Δεν θα αποστρατευτούμε ποτέ από την προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση»

ΠτΔ: «Είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας - Δεν θα αποστρατευτούμε ποτέ από την προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση»

Η αναβάθμιση των παραγόντων ισχύος εξυπηρετεί την υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητά μας που δεν είναι άλλη από τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δήλωση μετά τη στρατιωτική παρέλαση, στη Λευκωσία, για την επέτειο της κυπριακής ανεξαρτησίας. Τόνισε παράλληλα ότι είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας.

BEST OF TOTHEMAONLINE