ΠΑΡΑ-THEMA

Σ. Στεφάνου για την δημιουργία βάσης drones: Άλλη μια ενέργεια υπονόμευσης της ειρήνης

Σ. Στεφάνου για την δημιουργία βάσης drones:  Άλλη μια ενέργεια υπονόμευσης της ειρήνης

«Η δημιουργία βάσης drones, μη επανδρωμένων αεροσκαφών, της Τουρκίας στο κατεχόμενο Λευκόνοικο συνιστά μια νέα πρόκληση σε βάρος της πατρίδας και του λαού μας από μέρους της κατοχικής δύναμης και της ψευδοκυβέρνησης», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

 «Αποτελεί άλλη μια ενέργεια υπονόμευσης της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή» πρόσθεσε.

«Η στρατιωτικοποίηση που προωθεί η Τουρκία στο κατεχόμενο τμήμα της πατρίδας μας και σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο εντάσσεται στους συνολικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης Ερντογάν, την επιθετικότητα και την προκλητικότητα της, που στρέφεται ενάντια στην Κύπρο και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αλλά και ενάντια σε όλους τους λαούς της περιοχής», είπε αναφερόμενος στις κινήσεις της Άγκυρας στα κατεχόμενα.

«Η νέα αυτή εξέλιξη υπενθυμίζει ότι το κατοχικό και διχοτομικό στάτους κβο δεν μένει στάσιμο αλλά διολισθαίνει καθημερινά σε μια νέα φάση με αυξημένους κινδύνους για την πατρίδα μας και το λαό μας, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκυπρίους» επεσήμανε ο κ. Στεφάνου.

 Κλείνοντας την δήλωση του υπογράμμισε πως «πρέπει να φύγει η Τουρκία από την Κύπρο –τα στρατεύματα και τα εγγυητικά, επεμβατικά της δικαιώματα- κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια λύση αρχών στο Κυπριακό, στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο. Μια λύση που να απελευθερώνει και να επανενώνει την πατρίδα μας, να την απαλλάσσει από ξένους κηδεμόνες, στρατούς και συρματοπλέγματα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top