Νέος κύκλος επαφών της Ολγκίν στις Βρυξέλλες για το Κυπριακό
Οι Βρυξέλλες είναι ο επόμενος σταθμός της περιοδείας της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό.
Παράλληλα, ο κ. Δένδιας συζήτησε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ το ζήτημα του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης, αναπτύσσοντας τις θέσεις της ελληνικής πλευράς. «Κατά την κρίση μας είναι ανύπαρκτα, διότι υπεγράφησαν από μία κυβέρνηση η οποία δεν είχε καμία τέτοια εξουσιοδότηση από τη συμφωνία του Skhirat, η οποία διέπει την ύπαρξη και τη διεθνή εκπροσώπηση της Λιβύης σε αυτή τη συγκυρία», σημείωσε ο κ. Δένδιας, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης.
Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στους κινδύνους που οι αντίθετες με το Δίκαιο της Θάλασσας τουρκικές απόψεις που επιβλήθηκαν στη Λιβύη δημιουργούν για την περιοχή.
Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ενημέρωσε ότι θα παραπέμψει το θέμα στις νομικές υπηρεσίες του ΟΗΕ, ώστε να έχει και τη δική τους αντίληψη.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




