ΚΥΠΡΟΣ: «Χαμογέλασαν» τα φράγματα από τις βροχοπτώσεις του 3ημερου – Μεγάλη η ποσότητα νερού που εισέρρευσε – ΠΙΝΑΚΑΣ

ΚΥΠΡΟΣ: «Χαμογέλασαν» τα φράγματα από τις βροχοπτώσεις του 3ημερου – Μεγάλη η ποσότητα νερού που εισέρρευσε – ΠΙΝΑΚΑΣ

 Μπορεί οι βροχές των τελευταίων ημερών να προκάλεσαν προβλήματα σε δρόμους και οδηγούς, ωστόσο υπάρχει και ο θετικός αντίκτυπος, αυτός της εισροής νερού στα φράγματα.

Σύμφωνα λοιπόν με το Τμ. Αναπτύξεως υδάτων από τις τελευταίες τρεις μέρες   αποθηκεύτηκαν στα φράγματα 2 εκατομμύρια 236 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού με τη συνολική πληρότητα να ανέρχεται στο 78,1% αφήνοντας αισιόδοξα μηνύματα για τους επόμενες μήνες.

Τη μεγαλύτερη ποσότητα νερού δέχθηκε το φράγμα της Γερμασόγειας  (589 χιλιάδες) και ακολουθούν, αυτό του Κούρρη στην Άλασσα (512 χιλιάδες) Αρμίνου (279 χιλιάδες), Καλαβασός (190 χιλιάδες) και Ασπρόκρεμμος (176 χιλιάδες).

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το μεγαλύτερα φράγματα της Κύπρου, έχουν πληρότητα πάνω από το 82% (Κούρρης 82,7% και Ασπρόκρεμμος 84,7%).

Η αντίστοιχη συνολική ποσότητα στα φράγματα το 2018 ήταν μόλις 37 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού και η πληρότητα στο «φτωχό» 12,8%.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΙΣ ΕΙΣΡΟΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Προσκαλέσαμε τον Ερντογάν στην άτυπη Σύνοδο της ΕΕ αλλά δεν ήταν θετικός»

ΠτΔ: «Προσκαλέσαμε τον Ερντογάν στην άτυπη Σύνοδο της ΕΕ αλλά δεν ήταν θετικός»

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αποκάλυψε ότι η Κύπρος έχει αποστείλει πρόσκληση στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συμμετάσχει στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην Κύπρο ή, εναλλακτικά, να εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών ή τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων σε άτυπες συνεδριάσεις του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, σε αποκλειστική συνέντευξη στον Νίκο Λούρδα για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η πρώτη αντίδραση από τουρκικής πλευράς δεν ήταν θετική, χωρίς ωστόσο αυτό να σταματά τις προσπάθειες της Λευκωσίας για θετικές εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE