Μειώνεται η ένταση των ερευνών για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων μετά την ηφαιστειακή έκρηξη στο νησί Γουάιτ

Μειώνεται η ένταση των ερευνών για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων μετά την ηφαιστειακή έκρηξη στο νησί Γουάιτ

Η νεοζηλανδική αστυνομία ανακοίνωσε την Τετάρτη(18/12) ότι μειώνει την έκταση των επιχειρήσεων έρευνας για να εντοπιστούν και να ανασυρθούν τα πτώματα δύο ανθρώπων που ακόμη αγνοούνται - θεωρούνται νεκροί - μετά την ηφαιστειακή έκρηξη στο νησί Γουάιτ την περασμένη εβδομάδα, αναγνωρίζοντας ότι τα τελευταία θύματα της καταστροφής ενδέχεται να μη βρεθούν ποτέ.
 

Επισήμως, ο απολογισμός των νεκρών της έκρηξης στο ηφαίστειο, γενικά γνωστό με το όνομά του στη γλώσσα των Μαορί, Ουακαάρι, συνεχίζει να ανέρχεται σε 16.
 
Έξι πτώματα θυμάτων ανασύρθηκαν από το νησί Γουάιτ την Παρασκευή.
 
Οι δύο άνθρωποι που συνεχίζουν να αγνοούνται είναι η Γουαϊνόνα Λάνγκφορντ, 17 ετών, υπήκοος Αυστραλίας, και ο Χέιντεν Μάρσαλ-Άνμαν, 40 ετών, Νεοζηλανδός, επαγγελματίας ταξιδιωτικός οδηγός. Τα πτώματά τους πιστεύεται πως βρίσκονται στα νερά γύρω από το νησί.
 
"Δεν εγκαταλείπουμε (...) αλλά έχουμε φθάσει σε μια φάση που τα πάντα κρίνονται από τη θάλασσα", δήλωσε ο Μάικ Κλέμεντ, ανώτερος αξιωματικός της νεοζηλανδικής αστυνομίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πόλη Ουακατάνε, πολύ κοντά στο ηφαίστειο.
 
"Πρέπει να περιμένουμε η μητέρα φύση να μας δώσει αυτά τα πτώματα (...) Μπορεί να το κάνει, μπορεί και όχι", πρόσθεσε.
 
Σύμφωνα με τον Κλέμεντ, επιχειρήσεις έρευνας θα διεξάγει πλέον μόνο η τοπική δύναμη της αστυνομίας, καθώς η συμμετοχή της των δυνάμεων που είχαν σπεύσει στην περιοχή από αλλού τερματίζεται.
 
Όταν έγινε η έκρηξη στο ηφαίστειο, δημοφιλή τουριστικό προορισμό, τη Δευτέρα, βρίσκονταν πάνω στο νησί ή κοντά σε αυτό 47 άνθρωποι. Εξ αυτών, 27 εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στη Νέα Ζηλανδία και στην Αυστραλία με σοβαρά εγκαύματα.
 
Η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν δήλωσε ότι οι ιατροδικαστικές εξετάσεις και το έργο των εποπτικών φορέων για εργασιακή ασφάλεια και την ασφάλεια των τουριστικών εκδρομών ενδέχεται να διαρκέσουν έως και έναν χρόνο. Κατά την ίδια, εάν εξακριβωθεί πως διαπράχθηκαν αξιόποινες πράξεις, οι υπεύθυνοι θα αντιμετωπίσουν ποινές φυλάκισης έως και πέντε ετών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE