ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διόρθωση στο καθεστώς των εποχικών Αγροπυροσβεστών του ΥΠΕΣ αποφάσισε το Υπουργικό

Διόρθωση στο καθεστώς των εποχικών Αγροπυροσβεστών του ΥΠΕΣ αποφάσισε το Υπουργικό

Αποφάσεις εξομοίωσης των ωφελημάτων των εποχικών αγροπυροσβεστών του Υπουργείου Εσωτερικών με το τακτικό ορωμίσθιο κυβερνητικό προσωπικό (ΩΚΠ), έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο.

 
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την αύξηση της απασχόλησης των 138 απασχολούμενων ωρομίσθιων Αγροπυροσβεστών του Υπουργείου Εσωτερικών από 11 σε 12 μήνες και τη σταδιακή ένταξη τους στο τακτικό ωρομίσθιο προσωπικό του Ταμείου Θήρας, στο πλαίσιο της μεταφοράς των σχετικών πιστώσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών και τις Επαρχιακές Διοικήσεις προς το Ταμείο Θήρας. Όσοι είναι ήδη αορίστου χρόνου θα ενταχθούν αναδρομικά στο τακτικό ωρομίσθιο προσωπικό του Ταμείου Θήρας από την 1.1.2020, ενώ οι υπόλοιποι όταν συμπληρώνουν 30 μήνες συνολικής, εκτός εάν, στο μεταξύ έχουν συμπληρώσει 12 μήνες συνεχούς απασχόλησης.

Επίσης, ενέκρινε την ένταξη των Αγροπυροσβεστών, από την ημερομηνία που θα καταστούν τακτικοί, στο Ταμείο Προνοίας του ΩΚΠ, με την προϋπόθεση, όμως ότι οποιοδήποτε κόστος αφορά τον εργοδότη θα επιβαρύνει αποκλειστικά τον Προϋπολογισμό του Ταμείου Θήρας.

Ενέκρινε τη μεταφορά των πιστώσεων που προβλέπονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2020 που αφορούν την Αγροπυροσβεστική Υπηρεσία, από τη Διοίκηση του Υπουργείου Εσωτερικών και των Επαρχιακών Διοικήσεων στο κονδύλι που αφορά τη χορηγία προς το Ταμείο Θήρας - στα πλαίσια κατάθεσης Συμπληρωματικού Προϋπολογισμού - ρύθμιση η οποία θα ισχύει και για τους επόμενους προϋπολογισμούς. Το Ταμείο Θήρας, θα δημιουργήσει στον Προϋπολογισμό του 138 νέες θέσεις ωρομίσθιων Αγροπυροσβεστών Κλ. Ε6 για τοποθέτηση των αναφερόμενων στην παράγραφο (α) ατόμων με όλα τα ωφελήματα και υποχρεώσεις του τακτικού ωρομίσθιου προσωπικού.

Όπως αναφέρεται, λόγω της ιδιαίτερης φύσης του επαγγέλματος του Αγροπυροσβέστη, θα συνεχίσει να εφαρμόζεται ετήσια αθλητική δοκιμασία ή και άλλης μορφής αξιολόγηση, όπως κατά καιρούς συμφωνείται και με τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η φυσική τους κατάσταση η οποία θα τους επιτρέπει να επιλαμβάνονται των καθηκόντων της θέσης τους.
 
Σε περίπτωση αποτυχίας τους στην αθλητική δοκιμασία, καταλήγει η ανακοίνωση, θα καταλαμβάνουν τακτική ωρομίσθια θέση Εργάτη Κλ. Ε4, στο Ταμείο Θήρας για εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Στήθηκε Κέντρο Κρίσεως για την πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Στο σημείο η Υπ. Γεωργίας -Δείτε βίντεο

Στήθηκε Κέντρο Κρίσεως για την πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Στο σημείο η Υπ. Γεωργίας -Δείτε βίντεο

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top