Ίμια: Τουρκικό σκάφος παρενόχλησε Έλληνες ψαράδες

Ίμια: Τουρκικό σκάφος παρενόχλησε Έλληνες ψαράδες

Nέο επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου στα Ίμια ανάμεσα σε Έλληνες ψαράδες και ένα τουρκικό σκάφος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες λίγο πριν τις 09:00, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσέγγισε τρία ελληνικά αλιευτικά που ψάρευαν στην περιοχή.

Οι Τούρκοι φέρονται να ζήτησαν από τους Έλληνας ψαράδες να αποχωρήσουν και εκείνοι να αρνήθηκαν. Τότε, το τουρκικό σκάφος ξεκίνησε επικίνδυνους ελιγμούς δίπλα τους, κόβοντας ταυτόχρονα τα δίχτυα ενός αλιευτικού. Για το περιστατικό ενημερώθηκαν το Λιμενικό Σώμα και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πάντως, τις τελευταίες εβδομάδες σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής παρενοχλούν πιο συχνά τα ελληνικά αλιευτικά που ψαρεύουν κοντά στα Ίμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικό: Σεβαστό το αποτέλεσμα των εκλογών – Συνεχίζεται η συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ εκτός Βουλής

Προεδρικό: Σεβαστό το αποτέλεσμα των εκλογών – Συνεχίζεται η συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ εκτός Βουλής

Η Κυβέρνηση θα έχει συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα κόμματα, όπου μπορούν και συμπίπτουν σε θέματα του προγράμματός της, δήλωσε την Τρίτη στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι ο κυπριακός λαός φάνηκε στη συντριπτική του πλειοψηφία να εγκρίνει την ιδεολογικοπολιτική κατεύθυνση της Κυβέρνησης.

BEST OF TOTHEMAONLINE