Ίμια: Τουρκικό σκάφος παρενόχλησε Έλληνες ψαράδες

Ίμια: Τουρκικό σκάφος παρενόχλησε Έλληνες ψαράδες

Nέο επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου στα Ίμια ανάμεσα σε Έλληνες ψαράδες και ένα τουρκικό σκάφος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες λίγο πριν τις 09:00, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσέγγισε τρία ελληνικά αλιευτικά που ψάρευαν στην περιοχή.

Οι Τούρκοι φέρονται να ζήτησαν από τους Έλληνας ψαράδες να αποχωρήσουν και εκείνοι να αρνήθηκαν. Τότε, το τουρκικό σκάφος ξεκίνησε επικίνδυνους ελιγμούς δίπλα τους, κόβοντας ταυτόχρονα τα δίχτυα ενός αλιευτικού. Για το περιστατικό ενημερώθηκαν το Λιμενικό Σώμα και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πάντως, τις τελευταίες εβδομάδες σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής παρενοχλούν πιο συχνά τα ελληνικά αλιευτικά που ψαρεύουν κοντά στα Ίμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Παρουσίασε συγκεκριμένη πρόταση στον Στάρμερ για τις βάσεις - «Δεν θα χρησιμοποιηθούν σε επιθετικές επιχειρήσεις»

ΠτΔ: Παρουσίασε συγκεκριμένη πρόταση στον Στάρμερ για τις βάσεις - «Δεν θα χρησιμοποιηθούν σε επιθετικές επιχειρήσεις»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, κατόπιν πρωτοβουλίας του τελευταίου, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών των δύο ηγετών επι των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE