Ίμια: Τουρκικό σκάφος παρενόχλησε Έλληνες ψαράδες

Ίμια: Τουρκικό σκάφος παρενόχλησε Έλληνες ψαράδες

Nέο επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου στα Ίμια ανάμεσα σε Έλληνες ψαράδες και ένα τουρκικό σκάφος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες λίγο πριν τις 09:00, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσέγγισε τρία ελληνικά αλιευτικά που ψάρευαν στην περιοχή.

Οι Τούρκοι φέρονται να ζήτησαν από τους Έλληνας ψαράδες να αποχωρήσουν και εκείνοι να αρνήθηκαν. Τότε, το τουρκικό σκάφος ξεκίνησε επικίνδυνους ελιγμούς δίπλα τους, κόβοντας ταυτόχρονα τα δίχτυα ενός αλιευτικού. Για το περιστατικό ενημερώθηκαν το Λιμενικό Σώμα και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πάντως, τις τελευταίες εβδομάδες σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής παρενοχλούν πιο συχνά τα ελληνικά αλιευτικά που ψαρεύουν κοντά στα Ίμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης:  Πολυδιάστατο και πολυσχιδές το έργο του Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρου

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Πολυδιάστατο και πολυσχιδές το έργο του Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρου

Στο πολυδιάστατο και πολυσχιδές ποιμαντορικό και κοινωνικό έργο του Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρου αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε ομιλία του την Κυριακή το βράδυ στην τελετή απονομής του Χρυσού Παρασήμου του Αποστόλου Βαρνάβα στον Μητροπολίτη Κύκκου.

BEST OF TOTHEMAONLINE