ΔΙΕΘΝΗ

Ψηφίστηκε στο τουρκικό κοινοβούλιο η συμφωνία με τη Λιβύη

Ψηφίστηκε στο τουρκικό κοινοβούλιο η συμφωνία με τη Λιβύη

 

Το τουρκικό κοινοβούλιο επικύρωσε τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης, το Σάββατο (21/12), σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. 

Η συμφωνία που είχαν συνυπογράψει Άγκυρα και Τρίπολη το Νοέμβριο είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Φαγέζ αλ-Σάρατζ αποφάσισαν τη χάραξη νέων θαλασσίων συνόρων αλλά και τη δημιουργία νέας ΑΟΖ.

Όπως αναφέρει το Anadolu, το Μνημόνιο Κατανόησης επιδιώκει, «την παροχή βάσης για την ανάπτυξη των σχέσεων και της συνεργασίας ανάμεσα στην Τουρκία και της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης».

Προβλέπει δε, ενισχυμένη συνεργασία στην ανταλλαγή προσωπικού, υλικών, εξοπλισμού, συμβουλευτικών υπηρεσιών και εμπειρίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Μεταξύ άλλων, η συμφωνία εξειδικεύει στην τουρκική υποστήριξη για την εγκαθίδρυση μιας μονάδας άμεσης επέμβασης στην αστυνομία και το στρατό στη Λιβύη, καθώς και ενισχυμένη συνεργασία στις πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών και στην αμυντική βιομηχανία.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top