Ταύτιση θέσεων με Χαφτάρ για τα τουρκολιβυκά μνημόνια διαπιστώνει ο Δένδιας

Ταύτιση θέσεων με Χαφτάρ για τα τουρκολιβυκά μνημόνια διαπιστώνει ο Δένδιας

 Ταύτιση θέσεων αναφορικά με τα δυο μνημόνια Τουρκίας - κυβέρνησης της Τρίπολης, διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Στρατάρχη του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, Χαλιφα Χαφτάρ.

«Με ιδιαίτερη χαρά άκουσα τις θέσεις του, οι οποίες συμπίπτουν στο ζήτημα αυτό με τις δικές μας, δηλαδή την απόλυτη ακυρότητα των συγκεκριμένων μνημονίων και το πόσο επιβλαβή είναι και για τον λαό και την κοινωνία της Λιβύης, και βεβαίως, για τη σταθερότητα στην περιοχή», σημείωσε ο κ. Δένδιας, σε δήλωση του μετά τη συνάντηση.

Ακολούθως, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο ομολόγό του, Σαμέχ Σούκρι με τον οποίο συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στη Λιβυή.

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ευελπιστώ σε ανταπόκριση ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι συνομιλίες - Είμαστε πανέτοιμοι»

ΠτΔ: «Ευελπιστώ σε ανταπόκριση ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι συνομιλίες - Είμαστε πανέτοιμοι»

Την ελπίδα να υπάρξουν συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στην επικείμενη πρώτη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, προσθέτοντας πως αν και η πρώτη συνάντηση δεν θα είναι κοινωνικού χαρακτήρα.