ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περδίκης : Κανείς δεν επιθυμεί εμπλοκή Λευκωσίας και Αθηνών στη Λιβύη, ο αγωγός EastMed ενδυναμώνει την Κύπρο

Περδίκης : Κανείς δεν επιθυμεί εμπλοκή Λευκωσίας και Αθηνών στη Λιβύη, ο αγωγός EastMed ενδυναμώνει την Κύπρο

Κανείς δεν επιθυμεί την εμπλοκή Ελλάδας και Κύπρου σε ένα πόλεμο δια αντιπροσώπων στον εμφύλιο της Λιβύης, οι όποιες κινήσεις γίνουν πρέπει να είναι προσεκτικές και η ανατροπή της συμφωνίας Τρίπολης – Άγκυρας να είναι εντός των διαδικασιών του ΟΗΕ, δήλωσε την Δευτέρα (23/12), ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης. Εξέφρασε παράλληλα στήριξη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος στις 2 Ιανουαρίου 2020 υπογράφει στην Αθήνα τη συμφωνία για τον ενεργειακό αγωγό EastMed.

Ο κ. Περδίκης κλήθηκε από το ΚΥΠΕ, έπειτα από επίσκεψή του ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στο Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας να σχολιάσει την πρόσκληση συνεργασίας που οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου και Ελλάδας απηύθυναν το βράδυ της Κυριακής, από τη Λάρνακα, προς όλα τα κράτη που σέβονται το διεθνές δίκαιο να ενώσουν τις προσπάθειες τους, ώστε αυτό να διασφαλιστεί και να διαφυλαχθεί η σταθερότητα στην περιοχή.
 
Όπως είπε ο κ. Περδίκης, «η κατάσταση είναι κρίσιμη, το παιγνίδι έχει γίνει πλέον διεθνές, δεν θέλουμε βέβαια την Ελλάδα και την Κύπρο να εμπλακούν σε ένα πόλεμο δια αντιπροσώπων στον εμφύλιο της Λιβύης για αυτό και πρέπει να γίνουν προσεκτικές κινήσεις και σίγουρα η ανατροπή της συμφωνίας Λιβύης – Τουρκίας πρέπει να γίνει μέσα από τις διαδικασίες του ΟΗΕ και μέσα από μια ειρηνευτική διαδικασία που θα δώσει και λύση στο πρόβλημα της Λιβύης».
 
Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το μήνυμα από πλευράς Κινήματος Οικολόγων προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος  στις 2 Ιανουαρίου υπογράφει στην Αθήνα για τον EastMed, ο κ. Περδίκης  είπε ότι «πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο έργο που ενδυναμώνει τον γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό ρόλο της Κύπρου και δίνει την απάντηση στις επεκτατικές ενέργειες της Τουρκίας για αυτό και στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».
 
Επίσκεψη στο Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
-------------------------------------
Αναφορικά με την επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας αντιπροσωπείας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ο Πρόεδρός του είπε ότι έχει καθιερωθεί εδώ και αρκετά χρόνια και αυτή η συνέπειά μας έχει τη σημασία της «διότι τα χρόνια περνούν ο πόνος όμως παραμένει, έτσι εμείς Χριστούγεννα και Πάσχα ερχόμαστε εδώ, μοιράζουμε δώρα στους καρκινοπαθείς, τους συγγενείς και το προσωπικό και κατά την επίσκεψη των Χριστουγέννων ψάλνουμε και τα κάλαντα».
 
Όπως είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Περδίκης, «με αυτό τον τρόπο δημιουργείται μια όμορφη ατμόσφαιρα, δίνουμε ελπίδα στους καρκινοπαθείς και όλα αυτά στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώνει τέτοιο καιρό ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων ‘ΕΛΑΖΩ’ με τη συμμετοχή φέτος και μέλους του Παγκύπριου Συμβουλίου Εθελοντισμού».
 
Πρόσθεσε πως «ήταν μια εκδήλωση με διάχυτη τη συγκίνηση και δραττόμενοι της ευκαιρίας επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για την άμεση και αδήριτη ανάγκη δημιουργίας πλήρους Ογκολογικών Θεραπευτικών Κέντρων στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία αυτά της Λευκωσίας και Λεμεσού για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των ασθενών».
 
«Υπάρχουν περιπτώσεις ασθενών οι οποίοι κάποτε μένουν χωρίς θεραπείες, ή πεθαίνουν λόγω έλλειψης δυνατότητας για ακτινοθεραπείες κάτι που συνιστά ντροπή για την Κύπρο να μην υπάρχει δηλαδή πλήρης κάλυψη των αναγκών όλων των ασθενών για ακτινοθεραπεία», είπε, κλείνοντας ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top