ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Είμαστε υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία αλλά όχι υπό πίεση και εκβιασμούς

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Είμαστε υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία αλλά όχι υπό πίεση και εκβιασμούς

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε από την Κάσο ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.


«Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί εθνικά δίκαια και την εθνική της ακεραιότητα με κάθε μέσον», είπε ο Κ. Μητσοτάκης τονίζοντας, παράλληλα, ότι η κυβέρνησή του τάσσεται υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων, αλλά ο διάλογος δεν γίνεται μέσω πίεσης, εκβιασμών και προκλητικών ενεργειών.

Παράλληλα, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο υψηλό φρόνημα και την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων. «Στέκομαι με σεβασμό απέναντι στις ένοπλες δυνάμεις που ξαγρυπνούν προκειμένου εμείς να κοιμόμαστε ήσυχοι. Η παρουσία μου εδώ αυτή τη σημαντική μέρα για την Ορθοδοξία αλλά και σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας δίκαια συμβολίζει την ανταλάτευτη πεποίθησή μας ότι θα υπερασπιστούμε αυτά τα δίκαια και την εθνική ακεραιότητά μας χρησιμοποιώντας κάθε μέσο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους κατοίκους της ακριτικής Κάσου.

«Τα Χριστούγεννα είναι μέρα χαράς, αγάπης και ειρήνης και η Ελλάδα επιδιώκει πάντα την ειρηνική επίλυση των διαφορών της με τη γειτονική χώρα. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο δίκαιό μας και πορευόμαστε πάντα με γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου γιατί πολύ απλά γνωρίζουμε ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας. Ταυτόχρονα όμως στέλνουμε ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης και υπερηφάνειας. Ένα μήνυμα αταλάντευτης υπεράσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ώρα αποφάσεων για Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν-Σήμερα η νέα συνάντηση των δύο ηγετών και τα μηνύματα που στέλνει η Ολγκίν, πριν από την τριμερή

Κυπριακό: Ώρα αποφάσεων για Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν-Σήμερα η νέα συνάντηση των δύο ηγετών και τα μηνύματα που στέλνει η Ολγκίν, πριν από την τριμερή

Η νέα συνάντηση σήμερα, του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Ερχιουρμάν πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία το Κυπριακό διατηρείται στο διπλωματικό προσκήνιο, χωρίς όμως να διακρίνεται ακόμη καθαρός δρόμος προς την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE