Νέες παραβιάσεις από τούρκικα F-16 στο Αιγαίο ανήμερα Χριστουγέννων

Νέες παραβιάσεις από τούρκικα F-16 στο Αιγαίο ανήμερα Χριστουγέννων

Συνεχίζονται οι προκλήσεις της Τουρκίας και τα Χριστούγεννα με παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου.

 

Ειδικότερα, έξι F-16 προχώρησαν σε έξι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και δύο παραβάσεις κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.

Τα τουρκικά μαχητικά δραστηριοποιήθηκαν στο βορειοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά τα οποία προχώρησαν σε μια περίπτωση σε εμπλοκή με τα τούρκικα αεροσκάφη.

Να πούμε ότι σε μεγάλες θρησκευτικές γιορτές των Ελλήνων ή των Τούρκων ισχύει μορατόριουμ πτήσεων που είναι ένα από τα λεγόμενα ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) που είχαν συμφωνήσει Παπούλιας – Γιλμάζ.

Απο newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Εκλογές και Προεδρία δεν επηρεάζουν το Κυπριακό» – Επιστολή ΠτΔ στον Αντόνιο Γκουτέρες

«Εκλογές και Προεδρία δεν επηρεάζουν το Κυπριακό» – Επιστολή ΠτΔ στον Αντόνιο Γκουτέρες

Τη διαβεβαίωση ότι η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και οι βουλευτικές εκλογές «ουδόλως επηρεάζουν» τη δέσμευση για άμεση επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων και πρόοδο στο Κυπριακό, εκφράζει ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης στην επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE