Νέες παραβιάσεις από τούρκικα F-16 στο Αιγαίο ανήμερα Χριστουγέννων

Νέες παραβιάσεις από τούρκικα F-16 στο Αιγαίο ανήμερα Χριστουγέννων

Συνεχίζονται οι προκλήσεις της Τουρκίας και τα Χριστούγεννα με παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου.

 

Ειδικότερα, έξι F-16 προχώρησαν σε έξι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και δύο παραβάσεις κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.

Τα τουρκικά μαχητικά δραστηριοποιήθηκαν στο βορειοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά τα οποία προχώρησαν σε μια περίπτωση σε εμπλοκή με τα τούρκικα αεροσκάφη.

Να πούμε ότι σε μεγάλες θρησκευτικές γιορτές των Ελλήνων ή των Τούρκων ισχύει μορατόριουμ πτήσεων που είναι ένα από τα λεγόμενα ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) που είχαν συμφωνήσει Παπούλιας – Γιλμάζ.

Απο newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα ώθηση ή νέο αδιέξοδο; Η κρίσιμη συνάντηση που «δοκιμάζει» τις προθέσεις για το Κυπριακό

Νέα ώθηση ή νέο αδιέξοδο; Η κρίσιμη συνάντηση που «δοκιμάζει» τις προθέσεις για το Κυπριακό

Σε νέα φάση κινητικότητας εισέρχεται το Κυπριακό, καθώς τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν επισήμως τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2026, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE