ΚΥΠΡΟΣ: Η κακοκαιρία «ξύπνησε» τον ξεροπόταμο – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Η κακοκαιρία «ξύπνησε» τον ξεροπόταμο – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ορμητικά κατήλθε την Πέμπτη 26/12, το πρωί, ο ξεροπόταμος στο Φράγμα του Ασπρόκρεμου, λόγω της παρατεταμένης βροχόπτωσης των τελευταίων τριών ημερών στην Επαρχία Πάφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων υπολογίζεται ότι η εισροή θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο κυβικό μέτρο νερού σε ένα 24ωρο για πρώτη φορά κατά το φετινό υδρολογικό έτος. Από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι χθες εισέρρευσαν στο φράγμα Ασπρόκρεμου μόλις 455 χιλιάδες κυβικά πόδια νερού.

Το φράγμα που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Κύπρο βρίσκεται την Πέμπτη 26/12 σχεδόν στο 85% της πληρότητας του λόγω της περσινής πολυομβρίας και της υπερχείλισής του.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Αστυνομία κατολίσθηση βράχων λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών σημειώθηκε στον δρόμο Δρούσιας - Κάθηκα της επαρχίας Πάφου.

Η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να διατηρούν αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα.

Στο μεταξύ, οι εργασίες αποκατάστασης στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου συνεχίζονται από την έντονη θαλασσοταραχή συνεχίζονται. Ωστόσο η  Λεωφόρος Ποσειδώνος έχει δοθεί στην κυκλοφορία.

*Οι φωτογραφίες λήφθηκαν από την διαδικτυακή ομάδα "ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ"

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE - Νετανιάχου: «Δεν υπάρχει πια αυτός ο τύραννος ο Χαμενεΐ» – ΗΠΑ και Ισραήλ σφυροκοπούν το Ιράν

LIVE - Νετανιάχου: «Δεν υπάρχει πια αυτός ο τύραννος ο Χαμενεΐ» – ΗΠΑ και Ισραήλ σφυροκοπούν το Ιράν

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE