ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Οι MVP μέχρι την 14η αγωνιστική – Αυτοί που βγάζουν μάτια και κάνουν την διαφορά!

ΚΥΠΡΟΣ: Οι MVP μέχρι την 14η αγωνιστική – Αυτοί που βγάζουν μάτια και κάνουν την διαφορά!

Το 2019 μας… λέει «αντίο», όπως και η μισή χρονιά στο πρωτάθλημα, με κάποιους ποδοσφαιριστές να έχουν ξεχωρίσει στις ομάδες τους, σε αυτό το πρώτο… σκέλος. Το ThemaSports τους «εντόπισε» και σας τους παρουσιάζει.

  • Η σειρά με την οποία είναι οι ποδοσφαιριστές έγινε βάσει της βαθμολογίας της ομάδας τους. 

Γράφει ο Θράσος Δημητρίου 

Η μισή χρονιά, της φετινής περιόδου ανήκει στο παρελθόν και υπάρχουν πολλές εκπλήξεις, τόσο από ομάδες, όσο και από τους ποδοσφαιριστές τους. Μια… λίστα με ονόματα που εξέπληξαν θετικά σε αυτό το πρώτο «κομμάτι» της σεζόν.

ΟΜΟΝΟΙΑ:
Η Ομόνοια βρίσκεται μόνη στην κορυφή και μετά από αρκετό καιρό, όλοι έχουν αισιοδοξία για την ομάδα, η οποία αν μη τι άλλο, είναι εντυπωσιακή μέχρι στιγμής. Από το «τριφύλλι» ξεχώρισαν πάρα πολλοί παίκτες φέτος όπως οι Μαυρίας, Φαμπιάνο, Ουζόχο στην αρχή, Τιάγκο και πάει λέγοντας όμως διαλέξαμε δύο καλοκαιρινές μεταγραφές.

Ο πρώτος είναι ο Έρικ Μποτεάκ. Ο Γάλλος, ακραίος επιθετικός φαίνεται να είναι… αυτό που έλειπε από τους πράσινους. Ποδοσφαιριστής με καλή τεχνική κατάρτιση, καλές μπαλιές, και εξαιρετικά στημένα. Ο 32χρονος, μέχρι στιγμής, μετρά 11 συμμετοχές και τρία γκολ, έχοντας υψηλή απόδοση.

Ο δεύτερος είναι ο Γιαν Λέσιακς. Ο αριστερός οπισθοφύλακας της Ομόνοιας, είναι μια σταθερή και αξιόπιστη λύση στα μετόπισθεν. Ο Τσέχος, είναι από τους βασικούς συντελεστές της αμυντικής γραμμής της ομάδας και από τους κύριους λόγους που «έφτιαξε» η άμυνα του τριφυλλιού. Είναι «στρατιώτης» και κάνει σωστά όλα του τα καθήκοντα, ενώ βοηθάει και στην επίθεση. Ο 29χρονος, δεν έχασε παιχνίδι, μετρώντας 14 εμφανίσεις σε ισάριθμους αγώνες.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: 
Η φετινή Ανόρθωση, έχει τη σφραγίδα του Τιμούρ Κετσπάγια αλλά και του Ρούμπεν Ράγιος! Ο Ισπανός είναι το… πρώτο βιολί στην «Κυρία» και την οδηγεί με τα γκολ του, αλλά και την ηγετική του φυσιογνωμία στο γήπεδο. Είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 12 γκολ σε 13 συμμετοχές!

Ο άλλος ποδοσφαιριστής, που εντυπωσιάζει με τα χρώματα της Ανόρθωσης, είναι ο Ρενάτο Μαργκάσα. Ο Κυπροποιημένος μέσος, δείχνει ότι έχει πολλά να δώσει και «δικαιώνει» τον Γεωργιανό προπονητή που τον ήθελε στην ομάδα του. Ο 34χρονος, είναι γνωστός για τη πολύ δουλειά που κάνει και ξέρει καλά την Κυπριακή πραγματικότητα, ενώ είναι ένα «πολυεργαλείο».

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: 
Ο Απόλλωνας είχε τα κάτω από τη στιγμή που έφυγε ο Σωφρόνης Αυγουστή, αλλά με την επιστροφή του Κύπριου κόουτς, έχει ανοδική πορεία και ανέβηκε στην 3η θέση.

Εντυπωσιακός σε αυτή τη μισή χρονιά για την ομάδα της Λεμεσού, ήταν ο Ντιέγκο Αγκίρε, ο οποίος ήρθε για ακραίος επιθετικός, ωστόσο με τα προβλήματα, αγωνίζεται -κυρίως- στην αριστερή πλευρά της άμυνας. Ο Ισπανός, ξεχώρισε, καθώς έχει σταθερή απόδοση και μετρά με τους κυανόλευκους, 11 συμμετοχές και ένα γκολ.

Τον τελευταίο ενάμιση μήνα, η μεγαλύτερη επένδυση των κυανολεύκων δείχνει να… αξίζει τα λεφτά της! Ο λόγος για τον Αττίλα Σάλαϊ, ο οποίος μπορεί να μην ξεκίνησε καλά, αλλά τελευταία βρήκε τα πατήματα του και βοήθησε την ομάδα του. Ο Ούγγρος μετρά συνολικά 10 συμμετοχές. Εννέα στο πρωτάθλημα και μια στο κύπελλο.

ΑΕΛ: 
Μπορεί να έχει πολλά προβλήματα, ωστόσο έχει πάθος και καρδιά και βρίσκεται στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας με το τέλος της χρονιάς η ΑΕΛ, μια χρονιά, που μετά από 30 ολόκληρα χρόνια κατέκτησε το κύπελλο.

Από την ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ, ξεκίνησε εξαιρετικά ο Χρίστος Γουίλερ, ο οποίος με τις εμφανίσεις «κέρδισε» και την κλήση του στην Εθνική ομάδα. Ο αριστερός ακραίος αμυντικός, δείχνει ότι ξέρει πολλά… κοντάρια μπάλα και παρά το γεγονός ότι τελευταία δεν είναι στην καλύτερη του φόρμα, θα επανέλθει και θα πρωταγωνιστήσει ξανά. Ο 22χρονος, κατέγραψε μέχρι στιγμής, 13 συνολικά εμφανίσεις. Οι 12 στο πρωτάθλημα και η 1 στο Σούπερ Καπ.

Την ευκαιρία άρπαξε από τα μαλλιά και ο Γιάννης Γερολέμου. Ακόμα ένας Κύπριος που πίστεψε ο Ντούσαν Κέρκεζ και αυτός δεν τον «απογοήτευσε». Αν συνεχίσει τις καλές του εμφανίσεις ο 19χρονος σίγουρα θα «κλειδώσει» την παρουσία του στην 11άδα. Με το τέλος του 2019, στη φετινή περίοδο, μετρά 9 συμμετοχές.

Στην ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ, υπάρχουν οι πιο πολλοί που έκαναν τη διαφορά αυτή στα μισά της σεζόν. Ο Αντρέ Τεϊσέιρα, μπαίνει στη λίστα αυτή, καθώς, μαζί με τον Βοζίνια, είναι οι μόνοι που δεν έχασαν λεπτά, ενώ πέτυχε και δύο γκολ.

ΑΠΟΕΛ:
Έχει ένα από τα καλύτερα ρόστερ των τελευταίων ετών, με ποδοσφαιριστές που έχουν πολλή ποιότητα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν κατάφερε να το δείξει στον καλύτερο βαθμό.

Μια καλοκαιρινή μεταγραφή και ένας «παλιός» ξεχώρισαν από τους γαλαζοκιτρίνους. Ο «νέος» είναι ο Βιντ Μπέλετς, που πραγματικά είναι «κέρβερος» κάτω από την εστία συνεχίζοντας την… παράδοση που έχει τα τελευταία χρόνια ο ΑΠΟΕΛ με τους τερματοφύλακας. Ο Σλοβένος έκανε πολλές καθοριστικές επεμβάσεις, κυρίως στην Ευρώπη, ενώ στο εγχώριο πρωτάθλημα μετρά 9 συμμετοχές.

Ο «παλιός», είναι ο Γιώργος Μερκής. Ο αμυντικός των γαλαζοκιτρίνων, ξεκίνησε… θεαματικά τη σεζόν, «ξελασπώνοντας» την ομάδα πολλές φορές, ενώ είναι και ο αρχισκόρερ της, μαζί με τον Χαλένιους στο πρωτάθλημα. Σίγουρα, ο Κύπριος με τις εμφανίσεις του (9 συνολικά – 8 στο πρωτάθλημα, 1 στο Σούπερ Καπ), δεν θα… αργήσει να ανανεώσει το συμβόλαιο του.

*Οι εμφανίσεις της Ευρώπης για τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ δεν μετρήθηκαν.  

ΑΕΚ:
Δεν τα πάει τόσο καλά, αλλά ο ηγέτης δεν αλλάζει. Ο Ιβάν Τρισκόφσκι, το έδειξε από την αρχή της σεζόν ότι θα… πάρει από το χέρι την ομάδα του.

Ο Σκοπιανός βρίσκεται στη 2η θέση των σκόρερ μετρώντας 11 γκολ σε 12 συμμετοχές. Αν η ομάδα της Λάρνακας βρει τον δρόμο της, τότε ο Ιβάν Τρισκόφσκι, που ανανέωσε το συμβόλαιο του, σίγουρα, θα επιστρέψει στις… ψηλές πτήσεις.

Νέα Σαλαμίνα:
Η Νέα Σαλαμίνα, δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν, ωστόσο, αρχίζει να βρίσκει τον παλιό της εαυτό με τους ποδοσφαιριστές του Σάββα Πουρσαϊτίδη να αποδίδουν πολύ καλύτερα.

Ο Ιωάννης Κωστή, πήρε τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό Πειραιώς, και παρά το νεαρό της ηλικίας του, οδηγεί τη Νέα Σαλαμίνα με το ποδοσφαιρικό του θράσος. Οι εμφανίζεις ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές, και για αυτό η Ελλαδική ομάδα, τον ήθελε σαν… τρελή και εν τέλει τον έκανε δικό της. Ο 19χρονος κατέγραψε 14 συμμετοχές, η μία ως αλλαγή και πέτυχε 1 γκολ.

Ακόμα ένας που ξεχώρισε από τους «ερυθρόλευκους» στο πρώτο… στάδιο της χρονιάς, είναι ο Τάσος Κίσσας. ο 31χρονος τερματοφύλακας, δεν… έχασε την ευκαιρία που το δόθηκε από τον τραυματισμό του Βεσελόφσκι, και βρίσκεται κάτω από την εστία της ομάδας. Βέβαια, υπήρχαν και οι άτυχες στιγμές για τον Κύπριο τερματοφύλακα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ανταποκρίνεται πολύ καλά σε αυτές τις 9 παρουσίες του.

Oλυμπιακός:
Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα έκανε μια καταπληκτική μισή χρονιά, και δείχνει ότι ήρθε στα… σαλόνια της Α’ κατηγορίας για να μείνει. Βέβαια, σε αυτό έπαιξαν σημαντικό ρόλο οι μεταγραφές, και δύο παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι, κάνουν τη διαφορά.

Ο πρώτος λόγος, ανήκει στον Παναγιώτη Ζαχαρίου. Ακόμα ένας Κύπριος, που με την παρουσία του στην ομάδα του, πήρε ξανά κλήση για την Εθνική ομάδα. Ο 23χρονος, «έστρεψε» πολλά βλέμματα πάνω του και η απόφαση του να φύγει από την Πάφο, μοιάζει, έως τώρα σωστή. Ο μεσοεπιθετικός της ομάδας του Τακτακαλά, σε 14 συνολικά παιχνίδια, 13 στο πρωτάθλημα και ένα στο κύπελλο, πέτυχε τέσσερα γκολ.

Βέβαια, δεν είναι μόνο ο Ζαχαρίου. Ο Φρανσίσκο Μάνουελ Τζεράλντο Ρόσα, πιο γνωστός ως Κίκο, είναι ακόμα μια… αποκάλυψη των μαυροπρασίνων. Ο 26χρονος, αριστερός ακραίος αμυντικός, έχει εξαιρετικές εμφανίσεις και σε 13 αγώνες πέτυχε 2 γκολ. Αν συνεχίσει με αυτό το… βιολί, σίγουρα θα τον προσεγγίσουν μεγάλες ομάδες.

Εθνικός Άχνας:
Η ομάδα της Άχνας ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν, αλλά στα τελευταία στάδια της χρονιάς, δεν είναι όπως παλιά.

Παρόλα αυτά, δύο ποδοσφαιριστές έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν τη διαφορά.

Πρώτος ο Ιμπραχίμ Κονέ, μεταγραφή καλοκαιριού για την ομάδα του Γιώτη Εγκωμίτη. O Kαμερουνέζους, μπήκε… φουριόζος στην αρχή της περιόδου, και παρά το γεγονός πως έχει μια… πτώση αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν παύει να είναι από αυτούς που ξεχωρίζουν. Σε 12 συμμετοχές βρήκε στόχο 3 φορές, ενώ είναι πολύ γρήγορος και τεχνίτης.

Παράλληλα, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, και αυτός που «ελέγχει» τον χώρο του κέντρου είναι ο Μιγκελίτο. Ο 29χρονος Πορτογάλος μέσος, είχε περάσει από την Κύπρο και την περίοδο 2016 έως το 2018 με τα χρώματα του Ολυμπιακού Λευκωσίας και έκανε το… κλικ στους ανθρώπους του Εθνικού για να αποσπάσουν τη μεταγραφή του. Με 4 τέρματα, σε 13 εμφανίσεις, βρίσκεται μόνος στον πίνακα των σκόρερ της ομάδας της Άχνας.

Πάφος: 
Η Πάφος έφερε μεγάλα και δυνατά ονόματα που «έριξαν» τα τσιμέντα (Σακό, Γουίλιαμς, Πάντσεον) που μέχρι στιμγής δεν έχουν καταφέρει να δείξουν αυτά που μπορούν.

Αυτός που το έκανε, και μας εντυπωσίασε είναι ο Βα. Ο μικρόσωμος Ανγκολέζος μεσοεπιθετικός πήρε την ευκαιρία μετά τους πολλούς τραυματισμούς και κατάφερε να καθιερωθεί με τις καλές του εμφανίσεις.

Ο 21χρονος, μπορεί σε 10 συμμετοχές, η 1 στο κύπελλο, να μην σκόραρε, ωστόσο έχει στρέψει πάνω του τα βλέμματα και εξέπληξε τους ανθρώπους στην Παφιακή ομάδα με τις παρουσίες του. Είναι γρήγορος, τεχνίτης, ωστόσο του λείπει το τελείωμα.

ΕΝΠ:
Η επιλογή για την ΕΝΠ  ήταν… εύκολη. Όχι επειδή η ομάδα δεν πάει καλά, αλλά διότι ο Δημήτρης Θεοδώρου είναι… τρένο!

Ο Κύπριος επιθετικός βρίσκεται σε… δαιμονιώδη φόρμα και ήταν αναμενόμενο να είναι αυτός που έχει κάνει τη διαφορά. Ο 22χρονος με τα 6 του τέρματα σε 14 συμμετοχές (1 παιχνίδι στο Κύπελλο, 1 γκολ), «παλεύει» και βοηθάει με το παραπάνω την ομάδα του στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία.

Αν πάει το ίδιο και τη νέα χρονιά, τότε, θα πάει σίγουρα σε μεγαλύτερη ομάδα.

Δόξα:
Η Δόξα, βρίσκεται στην τελευταία θέση, ωστόσο όλοι στο στρατόπεδο της ομάδας της Κατωκοπιάς πιστεύουν ότι η ομάδα θα παραμείνει στην κατηγορία.

Η ομάδα του Έντουαρντ Ερανοσιάν από αλλού το περίμενε και… από αλλού της ήρθε για το ποιος ξεχωρίζει έως τώρα. Ο Ζε Βαλέντε, έχει καλή παρουσία, και προσπαθεί με όσα έχει να βοηθήσει την ομάδα του. Ο 25χρονος μέσος, μετρά 9 συμμετοχές, 8 στο πρωτάθλημα, 1 στο κύπελλο. Είναι γρήγορος, δεν φοβάται να μπει στις μονομαχίες, ενώ έχει και καλό σουτ.

Έτσι θέλει να συνεχίσει και το 2020, για να βοηθήσει τη Δόξα να μείνει στα… σαλόνια.

 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top