ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός δεν… κατέβηκε ποτέ στο γήπεδο!

Ο Παναθηναϊκός δεν… κατέβηκε ποτέ στο γήπεδο!

 

Το έργο ήταν εξ’αρχής γεμάτο δυσκολίες και εμπόδια. Η Ρεάλ των δέκα σερί νικών ήρθε… αγριεμένη στο ΟΑΚΑ και ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κρατήσει αλώβητη την έδρα του, αφού έχασε από τους Μαδριλένους με 87-75.

Οι Ισπανοί επέβαλλαν τον ρυθμό τους στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και ανέδειξαν πολλούς πρωταγωνιστές, που έδιναν κάτι ξεχωριστό σε διαφορετικά σημεία του ματς. Ο Άντονι Ράντολφ (22π με 5/11 σουτ από τα 6,75μ.) πλήγωσε το «τριφύλλι» από το τρίποντο, ο Έντι Ταβάρες (14π – 14ριμπ) κυριάρχησε απόλυτα κάτω από τις ρακέτες, ο Τζέφερι Τέιλορ (10π) έδωσε πολλά σε επίθεση και άμυνα και ο Φακούντο Καμπάτσο (6π – 8ασ) οργάνωσε εξαιρετικά στο δεύτερο μέρος, με τον Πάμπλο Λάσο να εκμεταλλεύεται στο έπακρο το βάθος και την ποιότητα του ρόστερ του.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι είχαν αρκετά θέματα, κυρίως στο κομμάτι της άμυνας και του ριμπάουντ. Ο Τζίμερ Φριντέτ πάλεψε (18π), ο Νικ Καλάθης ήταν άστοχος (19π με 6/12 δίποντα, 1/8 τρίποντα) και ο Ρικ Πιτίνο είδε παίκτες – κλειδιά, όπως ο ΝτεΣόν Τόμας (4π) και ο Ταιρίς Ράις (3π) να μένουν μακριά από τον καλό τους εαυτό.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός έπεσε στο 9-7 και έμεινε δύο νίκες μακριά από τι Μακάμπι – ΤΣΣΚΑ που «συγκατοικούν» στην 4η θέση, ενώ η Ρεάλ παρέμεινε στη κορυφή με ρεκόρ 13-3.

1η περίοδος
Το δίδυμο των Καλάθη – Φριντέτ ξεκίνησε εντυπωσιακά και ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία της αναμέτρησης στα πρώτα λεπτά. Οι 3 ασίστ του Νικ και οι 8 πόντοι του Τζίμερ έδωσαν προβάδισμα στους «πράσινους» (12-7 στο 4′, 18-14 στο 6′), ωστόσο οι Μαδριλένοι βρήκαν σκορ από το τρίποντο, κράτησαν τους γηπεδούχους χωρίς σκορ για τέσσερα λεπτά και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +4 (18-22).
2η περίοδος
Καλάθης και Τζόνσον έφεραν το ματς στα ίσια (25-25, 12′) και το παιχνίδι επανήλθε στο σημείο μηδέν. Αυτό πάντως δεν πτόησε την Ρεάλ, η οποία επέβαλλε ολοκληρωτικά τον ρυθμό της στο παρκέ, βρίσκοντας λύσεις μέσω της καλής άμυνας και των στοχευμένων plays με κινητήριους μοχλούς τους Λαπροβίτολα και Ρούντι. Ο Τόμπκινς βοήθησε στο τρίποντο και οι Μαδριλένοι έκλεισαν το ημίχρονο έχοντας διψήφια διαφορά (34-44).
3η περίοδος
Ο Καμπάτσο έκατσε στον πάγκο για αρκετή ώρα και στην έναρξη της τρίτης περιόδου έδειξε… αγριεμένος και κεφάτος. Μοιράζοντας ασίστ και ελέγχοντας τον ρυθμό, ο Αργεντίνος πρωταγωνίστησε στο +18 της Ρεάλ (39-57, 24′). Ο Καλάθης βγήκε μπροστά με προσωπικές ενέργειες για να μειώσει (48-59, 26′), ενώ οι «πράσινοι» βρήκαν μομέντουμ μέσω της άμυνας για να πλησιάσουν στους οκτώ (58-66) στο τέλος του δεκάλεπτου.
4η περίοδος 
Ένα τρίποντο του Ράις κατέβασε την διαφορά στους 9 (63-72) και ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κάνει αντεπίθεση για την μεγάλη ανατροπή. Βέβαια, αυτό δεν μετουσιώθηκε σε ουσιαστική ελπίδα για το «τριφύλλι», αφού η έμπειρη και ποιοτική Ρεάλ διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμά της μέχρι το τέλος για να φύγει με εύκολο διπλό από το ΟΑΚΑ.
Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top