Τραμπ – Σίσι καταδικάζουν έξωθεν εμπλοκή στη Λιβύη

Τραμπ – Σίσι καταδικάζουν έξωθεν εμπλοκή στη Λιβύη

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε την Πέμπτη 27/12, τηλεφωνική συνομιλία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν σημαντικά περιφερειακά και διμερή ζητήματα, με αιχμή τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Συγκεκριμένα όσον αφορά τη Λιβύη, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, οι δύο ηγέτες «απέρριψαν την έξωθεν εκμετάλλευση και συμφώνησαν ότι τα μέρη πρέπει να λάβουν επειγόντως μέτρα για να επιλύσουν τη σύγκρουση, πριν οι Λίβυοι απολέσουν τον έλεγχο έναντι των ξένων παραγόντων».

Σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, το μήνυμα του Λευκού Οίκου αποτελεί αντίδραση σε κινήσεις ξένων χωρών για στρατιωτική εμπλοκή στη Λιβύη, όπως οι εξαγγελίες από μέρους της Τουρκίας να τεθεί ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης η απόφαση για αποστολή στρατευμάτων.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως για το πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφωθεί γύρω από την επανεκκίνηση του Κυπριακού. Σε μια περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στην προεργασία, στις συγκλίσεις που έχουν ήδη καταγραφεί και κυρίως, στην πολιτική βούληση των εμπλεκομένων.

BEST OF TOTHEMAONLINE