Τραμπ – Σίσι καταδικάζουν έξωθεν εμπλοκή στη Λιβύη

Τραμπ – Σίσι καταδικάζουν έξωθεν εμπλοκή στη Λιβύη

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε την Πέμπτη 27/12, τηλεφωνική συνομιλία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν σημαντικά περιφερειακά και διμερή ζητήματα, με αιχμή τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Συγκεκριμένα όσον αφορά τη Λιβύη, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, οι δύο ηγέτες «απέρριψαν την έξωθεν εκμετάλλευση και συμφώνησαν ότι τα μέρη πρέπει να λάβουν επειγόντως μέτρα για να επιλύσουν τη σύγκρουση, πριν οι Λίβυοι απολέσουν τον έλεγχο έναντι των ξένων παραγόντων».

Σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, το μήνυμα του Λευκού Οίκου αποτελεί αντίδραση σε κινήσεις ξένων χωρών για στρατιωτική εμπλοκή στη Λιβύη, όπως οι εξαγγελίες από μέρους της Τουρκίας να τεθεί ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης η απόφαση για αποστολή στρατευμάτων.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κύπρος στον ΟΗΕ: «Στρατηγική αναγκαιότητα η ασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ – Να αξιοποιηθεί η ευκαιρία για ειρήνη»

Κύπρος στον ΟΗΕ: «Στρατηγική αναγκαιότητα η ασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ – Να αξιοποιηθεί η ευκαιρία για ειρήνη»

Τα πλοία πρέπει να απολαμβάνουν δικαίωμα διέλευσης μέσω του Στενών του Ορμούζ σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, όπως αποτυπώνεται στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), ανέφερε η Αναπληρώτρια Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, Γαβριέλλα Μιχαηλίδου.

BEST OF TOTHEMAONLINE