Τμ. Μετεωρολογίας: Χιόνια, βροχές και παγετός, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού

Τμ. Μετεωρολογίας: Χιόνια, βροχές και παγετός, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Την Παρασκευή 27/12, ο καιρός θα είναι, το πρωί, μερικώς συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, αλλά αργότερα θα καταστεί κυρίως αίθριος, χωρίς όμως να αποκλείονται μεμονωμένες βροχές. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο, κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι δυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά παροδικά, στα προσήνεμα παράλια και ορεινά, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη, στα ανατολικά και τα νότια, αλλά μέχρι κυματώδης στα δυτικά και τα βόρεια. Από αργά το απόγευμα θα καταστεί λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά και τα νότια και ταραγμένη, στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου μέχρι το μεσημέρι θα υπάρχει παγετός.

Απόψε, Παρασκευή 27/12 ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, που αργότερα δυνατό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά ασθενείς, 3 μποφόρ, αλλά παροδικά, στα δυτικά και τα ορεινά, μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά και τα νότια και μέχρι ταραγμένη, στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους πλην 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και σταδικά και τα ημιορεινά, θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο 28/12 ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, αλλά σταδιακά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο, αλλά το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα. Την Κυριακή 29/12 και τη Δευτέρα 30/12 ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα. Στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίζει, κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Το αμέσως επόμενο διάστημα η Κυπριακή Δημοκρατία θα δρομολογήσει πρωτοβουλίες για αναγνώριση του έργου και της σπουδαιότητας της αποστολής της ΕΛΔΥΚ και ειδικότερα για τα 105 παιδιά που έπεσαν το 1974, εκ των οποίων οι 58 παραμένουν μέχρι σήμερα αγνοούμενοι, ανακοίνωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας τις αδελφικές και ακλόνητες σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE