ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μυστήρια πτήση αεροσκάφους επιχειρήσεων πάνω από την Κύπρο με προορισμό τη Λιβύη –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μυστήρια πτήση αεροσκάφους επιχειρήσεων πάνω από την Κύπρο με προορισμό τη Λιβύη –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μυστήρια πτήση αεροσκάφους επιχειρήσεων εντοπίστηκε εντός του Σαββάτου (28/12) από καταρτισμένα πρόσωπα που ασχολούνται με πτήσεις διεθνώς.

Πρόκειται για ρωσικής κατασκευής αεροσκάφος τύπου ilyushin il-76 td, το οποίο εντοπίστηκε να αναχωρεί από τα Άδανα, πιθανότατα από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ που μοιράζεται η τουρκική αεροπορία με την αμερικανική.

Εν συνεχεία πέρασε πάνω από την Αμμόχωστο και κατευθύνθηκε προς Λιβύη.

Τα τετρακινητήρια ilyushin il-76 td είναι αεροσκάφη που μπορούν να εκτελέσουν διάφορες στρατιωτικές αποστολές και όχι μόνο. Το βέβαιο είναι ότι έχουν την ευχέρεια να μεταφέρουν μεγάλα φορτία, αλλά και να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς.

Ο συγκεκριμένος τύπος χρησιμοποιείται κυρίως για να μεταφέρει μεγάλα φορτία.

Στις 6 Αυγούστου του 2019 είχε μεταδοθεί η πληροφορία ότι ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) υπό τον Χαλίφα Χαφτάρ, επιχείρησε να καταστρέψει ένα Ilyushin Il-76 TD στο αεροδρόμιο της Misrata, το οποίο φερόταν να είχε αφιχθεί από την Άγκυρα μεταφέροντας πυρομαχικά για λογαριασμό της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης (GNA).

Όπως έγινε γνωστό τα τελευταία 24ωρα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, Ναμπιντέ Σεμπνέμ Ακτόπ δήλωσε την Παρασκευή σε δημοσιογράφους ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αναπτυχθούν στην Λιβύη, εάν χρειαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματούχος της Λιβύης, η Τουρκία σε πρώτη φάση αναμένεται να στείλει Σύρους αντάρτες που πολέμησαν στο πλευρό της κατά του προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ και των Κούρδων, όπως επιβεβαίωσαν στο Bloomberg.
Κινητικότητα υπάρχει και στη Μόσχα και στο Κάιρο, καθώς τα σχέδια της Τουρκίας περιπλέκουν τη στρατηγική τους στην περιοχή.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, συνομίλησε με τον Αιγύπτιο ομόλογο του, Αμπντέλ Φατάχ Σίσι και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συντονιστούν για την σταθεροποίηση της κατάστασης στη Λιβύη.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top