ΔΙΕΘΝΗ

Υποβλήθηκε στην τουρκική Βουλή το υπόμνημα για τη Λιβύη και συνεδριάζει εκτάκτως

Υποβλήθηκε στην τουρκική Βουλή το υπόμνημα για τη Λιβύη και συνεδριάζει εκτάκτως

Υποβλήθηκε στην τουρκική Βουλή το υπόμνημα για την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στη Λιβύη και όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ, κάλεσε εκτάκτως την ολομέλεια του σώματος σε συνεδρία την Πέμπτη στις 2 Ιαννουαρίου.

 

Νωρίτερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαοβούσογλου ενημέρωσε τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και το Καλό Κόμμα (IYI Parti).

Μετά τη συνάντησή του με τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι τους ενημέρωσαν για το υπόμνημα και ότι η απόφαση ανήκει στο CHP. Ο υπεύθυνος για θέματα εξωτερικής πολιτικής του CHP Ουνάλ Τσεβικόζ δήλωσε ότι η αντιπολίτευση βλέπει αρνητικά το υπόμνημα. 

Για την επίσκεψή του στο Καλό Κόμμα (Iyi Parti) ανέφερε ότι “η κ. Ακσενέρ του είπε ότι θα έχουν διαβουλεύσεις”. “Ασφαλώς η απόφαση είναι δική τους, αλλά εμείς τους εξηγήσαμε γιατί είναι σημαντικό αυτό το υπόμνημα γα τα συμφέροντα της χώρας μας”, ανέφερε. Ο Τούρκος Υπουργός είπε πως όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια επιθυμούν να κινούνται μαζί με τα πολιτικά κόμματα. 

Σε ερώτηση εάν θα επισκεφθεί και το Κόμμα Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο Τούρκος Υπουργός απάντησε πως όχι και ότι ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί έστειλε μήνυμα στο οποίο αναφέρει ότι στηρίζουν πλήρως το υπόμνημα και δεν υπάρχει λόγος να τον επισκεφτούν χάνοντας χρόνο. 

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top