ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ήρθαν την… ΥΣΤΑΤΗ και «κλέβουν καρδιές» – Ο… υπεύθυνος για τα «κατεβασμένα ρολά» και το «βρώμικο εργαλείο»

Ήρθαν την… ΥΣΤΑΤΗ και «κλέβουν καρδιές» – Ο… υπεύθυνος για τα «κατεβασμένα ρολά» και το «βρώμικο εργαλείο»

Δύο παίκτες που ήρθαν, ο μεν ένας στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, ανακοινώθηκε 06 Σεπτεμβρίου, ο δε άλλος με το… παράθυμο που υπάρχει για ενίσχυση στη θέση του τερματοφύλακα όταν τραυματιστούν οι άλλοι της ομάδας, κακά τα ψέματα, έχουν ξεκινήσει να «κλέβουν καρδιές» με την αγωνιστική τους παρουσία στα γήπεδα της Α΄ κατηγορίας.

Πρόκειται για τον Σλόμποταν Μεντόγεβιτς της ΑΕΛ, καθώς και τον Φαμπιάνο Ριμπέιρο της Ομόνοιας.

Σλόμποταν Μεντόγεβιτς

Εντάχθηκε στην ΑΕΛ στις 06 Σεπτεμβρίου 2019.  Ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη Σερβία, ενώ από το 2012 μέχρι που ήρθε στην Κύπρο για λογαριασμό των γαλαζοκιτρίνων της Λεμεσού ήταν στα γήπεδα της Γερμανίας.

Χρειάστηκε κάποιες μέρες προσαρμογής στο γαλαζοκίτρινο αποδυτήριο του Τσιρείου Σταδίου, αλλά όταν μπήκε για τα καλά στο «πετσί» της ομάδας εξαπλώνει συνεχώς, παιχνίδι με παιχνίδι που αγωνίζεται, τις ποδοσφαιρικές του αρετές στον χώρο του κέντρου.

Ανασταλτικός χαφ, αλλά μπορεί να αγωνιστεί και ως κεντρικός αμυντικός.  Στην ΑΕΛ με Κέρκεζ στον πάγκο, ο Μεντόγεβιτς, δείχνει άριστος γνώστης της θέσης στον χώρο του κέντρου.  Αθόρυβη δουλειά, αλλά και «βρώμικη», κόβει και… ράβει παιχνίδι της ΑΕΛ, κυρίως, με τη βοήθεια, συνεισφορά του, στη μεσοαμυντική συμπεριφορά και λειτουργία των γαλαζοκιτρίνων.  Δύναμη, πάθος, τσαμπουκάς, μερικά χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

Είναι παίκτης που ήρθε ως… άγνωστος στην Κύπρο, αλλά έχει δείξει νωρίς ότι μπορεί να αποτελέσει βασικό «εργαλείο». «γρανάζι» της ανασταλτικής λειτουργίας της ΑΕΛ, και γιατί όχι να μην κερδίσει και συμβόλαιο παραμονής για χρόνια στο δυναμικό της Λεμεσιανής ομάδας.

Από τα 14 ως τώρα παιχνίδια πρωταθλήματος, αγωνίστηκε στα μισά, 6 ως βασικός, έχοντας 565 λεπτά συμμετοχής και 3 κίτρινες κάρτες.

Φαμπιάνο Ριμπέιρο

Μετά και το πέρας της μεταγραφικής περιόδου, μοας και ήταν… υποχρεωμένη η Ομόνοια να βγει στην αγορά, μετά τον σοβαρό τραυματισμό των Ουζόχο και Παναγή, βρέθηκε το «λαχείο» που έχει όνομα Φαμπιάνο, καταγωγής Βραζιλιάνικης.

Σίγουρα, με αυτό που δείχνει μέχρι στιγμής ο Φαμπιάνο δεν θα μπορούσε να βρει κάτι καλύτερο η Ομόνοια για τη θέση κάτω από τα δοκάρια.

Δεν είναι και λίγο πράγμα για πέντε συνεχόμενα παιχνίδια, 450 λεπτά δηλαδή, η εστία της Ομόνοιας να μένει απαραβίαστη.

Ο Φαμπιάνο ανακοινώθηκε από την Ομόνοια 17 Οκτωβρίου 2019 και 3 μέρες μετά, 20 Οκτωβρίου, έκανε το ντεμπούτο του στο εκτός έδρας 0-0 με την Ανόρθωση.  Από εκείνο το παιχνίδι, είναι ο «φύλακας άγγελος» της εστίας της πρωτοπόρου Ομόνοιας.  Με τη σειρά μετά το ντέρμπι με την «Κυρία», ο Φαμπιάνο έχει τα εξής παιχνίδια: 1-1 με Ολυμπιακό στο ΓΣΠ, 1-2 στο Δασάκι με Εθνικό, 1-0 με ΑΕΛ στο ΓΣΠ, 0-2 με ΕΝΠ στο «Τάσος Μάρκου», 0-0 με ΑΠΟΕΛ, 2-0 με Δόξα στο ΓΣΠ, 0-3 με Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος» και 3-2 με ΑΕΚ στο ΓΣΠ.  Παρατηρούμε ότι από τις 09 Νοεμβρίου και το εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΛ μέχρι και 15 Δεκεμβρίου στο εκτός έδρας με Νέα Σαλαμίνα, ο Φαμπιάνο για 5 παιχνίδια δεν δέχθηκε γκολ, όπως και σε αυτό που έκανε το ντεμπούτο του με τους «τριφυλλοφόρους» απέναντι στην Ανόρθωση.

Έχει 9 συμμετοχές, σε 6 παιχνίδια δεν δέχθηκε γκολ, δείχνοντας με την αγωνιστική του παρουσία να… εκπέμπει ασφάλεια για την εστία της Ομόνοιας.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top