Υπογράφεται στην Αθήνα η συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού EastMed

Υπογράφεται στην Αθήνα η συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού EastMed

Υπογράφεται την Πέμπτη, (2/1/20), στην Αθήνα η Διακυβερνητική Συμφωνία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed. 

Τη συμφωνία θα υπογράψουν, στις 18:30 στο Ζάππειο Μέγαρο, ο Έλληνας Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης και ο ομόλογός τους από το Ισραήλ, Yuval Steinitz, ενώ η τελετή θα γίνει στην παρουσία των Πρωθυπουργών της Ελλάδας και του Ισραήλ, Κυριάκου Μητσοτάκη και Μπένγιαμιν Νετανιάχου και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη. 

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει το πρωί συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ το απόγευμα  της Πέμπτης θα συναντηθεί και με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ.  Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, κ. Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ και θα ακολουθήσει η υπογραφή της Συμφωνίας για τον αγωγό EastMed και δηλώσεις των ηγετών στον Τύπο.

Σημειώνεται, ότι στις 15:45, θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση μεταξύ των υπουργών Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, Yuval Steinitz και Γιώργου Λακκοτρύπη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE