ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης-Μητσοτάκης: Ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για τη συνεργασία των τριών χωρών η υπογραφή του EastMed

Αναστασιάδης-Μητσοτάκης: Ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για τη συνεργασία των τριών χωρών η υπογραφή του EastMed

Για ιδιαίτερα σημαντική ημέρα που έρχεται ως επιστέγασμα της συνεργασίας των τριών χωρών στον ενεργειακό και όχι μόνο τομέα, έκαναν λόγο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 
 

Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι παρά τον βροχερό καιρό, το κλίμα, όποτε υποδέχεται τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι πάντα θερμό. “Ιδιαίτερα σήμερα, μια σημαντική μέρα, όπου Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ υπογράφουν μια πολύ σημαντική Συμφωνία για τον EastMed που έρχεται ως επιστέγασμα μιας πολύ ουσιαστικής συνεργασίας των τριών χωρών στον τομέα της ενέργειας και όχι μόνο”, κατέληξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός. 
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός. “Η υπογραφή μιας τριμερούς και τετραμερούς συνεργασίας που θέτει τις βάσεις των επιδιώξεων που είχαμε βάλει από την αρχή όταν ξεκινούσε αυτή η συνεργασία. Δηλαδή, να υπάρχει συνεργασία και όχι αντιπαλότητα στη Μέση Ανατολή, τόσο για τα θέματα ενέργειας όσο και για οτιδήποτε άλλο μπορεί να συνδέσει τα κράτη της περιοχής. Έτσι πραγματικά, είναι μια σημαντική ιστορική μέρα και οι συνομιλίες που θα έχουμε μαζί, αλλά και με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ θέτουν τις βάσεις για την παραπέρα, ακόμα πιο ισχυρή συνεργασία μεταξύ των χωρών της Μέσης Ανατολής”, κατέληξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top