Λήψη μέτρων από αρμόδιους για την επικείμενη υπερχείλιση του φράγματος του Ασπρόκρεμμου

Λήψη μέτρων από αρμόδιους για την επικείμενη υπερχείλιση του φράγματος του Ασπρόκρεμμου

Ενόψει της αναμενόμενης υπερχείλισης του φράγματος Ασπρόκρεμμου, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων έχει προχωρήσει σε συνεργασία με την Αστυνομία στην λήψη μέτρων, ώστε οι επισκέψεις στο φράγμα από το κοινό να γίνονται με ασφάλεια και την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία .

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο αυτό έχουν γίνει οι ακόλουθες διευθετήσεις:

Ο δρόμος πάνω από το φράγμα παραμένει κλειστός από 2 Ιανουαρίου του 2020 για όσο διάστημα διαρκέσει η υπερχείλιση.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διοχετεύεται  μέσω του παλιού  δρόμου Πάφου – Λεμεσού. Η πρόσβαση στο φράγμα με ιδιωτικά οχήματα θα διοχετεύεται μόνο από την δυτική πλευρά του φράγματος στο Γεφύρι Ξερού Ποταμού.

Η πρόσβαση με λεωφορεία και άλλα μεγάλα οχήματα θα επιτρέπεται μόνο από την ανατολική πλευρά δηλαδή από το δρόμο Νικόκλειας. Ο δρόμος πάνω από το φράγμα, όπως αναφέρεται , θα παραμείνει ελεύθερος από οχήματα , καρότσια μικροπωλητών και λοιπά για την ασφαλή διακίνηση πεζών. 

Καλούν  επίσης του πλανόδιους πωλητές να εγκατασταθούν σε χώρους εκτός του δρόμου.

Οι επισκέπτες προτρέπονται ακόμη να ακολουθούν τις υποδείξεις των λειτουργών του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων και της Αστυνομίας Πάφου και παρακαλούνται όπως επιδείξουν σεβασμό στο περιβάλλον διατηρώντας τους χώρους καθαρούς. 
Σημειώνεται πως η συνολική χωρητικότητα του φράγματος είναι 52 εκατομμύρια 375 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερό. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νομική Υπηρεσία: «Έχει αποφασιστεί ότι θα ασκηθεί έφεση γιατί εντοπίστηκαν δικαστικά σφάλματα»

Νομική Υπηρεσία: «Έχει αποφασιστεί ότι θα ασκηθεί έφεση γιατί εντοπίστηκαν δικαστικά σφάλματα»

Η Νομική Υπηρεσία μελετά την απόφαση της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, σε σχέση με την υπόθεση των χρυσών διαβατηρίων μετά την αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης που οδήγησε στην αθώωση του πρώην προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, και τον πρώην βουλευτή και επιχειρηματία, Χριστάκη Τζιοβάνη. Αναμένονται οι αποφάσεις του γενικού και του βοηθού γενικού εισαγγελέα που θα ξεκαθαρίσουν αν η χθεσινή απόφαση συνιστά και το οριστικό τέλος της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου η οποία αποτελείται από 170 σελίδες, λήφθηκε κατά πλειοψηφία με 2 ψήφους υπέρ και 1 ψήφο κατά. 

BEST OF TOTHEMAONLINE