ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Καναδά την Κυριακή ο Συλλούρης για τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της Κοινοπολιτείας

Στον Καναδά την Κυριακή ο Συλλούρης για τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της Κοινοπολιτείας

Στον Καναδά μεταβαίνει την Κυριακή(5/1) ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, όπου θα συμμετάσχει στην 25η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της Κοινοπολιτείας (CSPOC), η οποία πραγματοποιείται μεταξύ 6 και 10 Ιανουαρίου 2020, στην πρωτεύουσα της χώρας Οτάβα.

«Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης, θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα σχετικά με το ρόλο των Προέδρων Κοινοβουλίων στην ενίσχυση της συμμετοχικότητας και την υποστήριξη νέων διαδικασιών και πρακτικών που ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του Κοινοβουλίου, καθώς και στην ενίσχυση των κοινοβουλίων ως θεσμών που προάγουν τον ειλικρινή διάλογο, την ευθύνη λογοδοσίας και τη διαφάνεια», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής.

Επιπλέον, προστίθεται, θα συζητηθεί η ανάγκη στήριξης των βουλευτών στο ρόλο τους ως αποτελεσματικών νομοθετών και εκπροσώπων των εκλογικών τους περιφερειών.

Τη Διάσκεψη θα απασχολήσουν επίσης η ασφάλεια των αξιωματούχων τόσο εντός του κοινοβουλευτικού πλαισίου όσο και εκτός, όπως και οι προκλήσεις και ευκαιρίες που δύνανται να προκύψουν από τον εκτοπισμό ενός Κοινοβουλίου.

Τον Πρόεδρο της Βουλής συνοδεύουν ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής Σωκράτης Σωκράτους και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Λουκία Μούγη.
 
Ο κ. Συλλούρης επιστρέφει στην Κύπρο το Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top